Kadınlarda seçme ve seçilme kutlaması

  • 0
  • 905
Kadınlarda seçme ve seçilme kutlaması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yılı, Güzelbahçe'de de kutlandı.  Güzelbahçe Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Gemi Restoran'da düzenlediği yemekli etkinliğe Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri ve 500’e yakın kadın katıldı.


Yemekte konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce şunları söyledi: “Atatürk’ün sayesinde seçme ve seçilme hakkını Dünya’da ilk kez Türk kadını aldı. Türk kadını geçen zaman içinde Cumhuriyet ve kazanımları ile birlikte her alanda ortaya koydukları başarılarla  gücünü herkese göstermişlerdir. Demokrasinin temeli de kadın – erkek ayrımı gözetmeden tüm bireylerin eşit haklara sahip olduğu düşüncesidir. Kadını erkeğin yanında değil arkasında gören zihniyetlerin yok edilmesi ise ancak eğitim ile mümkün kılınabilir. Türk kadınının bugün siyaset içinde temsilini arttırmak da topluma büyük bir zenginlik katacaktır. Çünkü kadının olmadığı bir yaşamda hoşgörü, huzur ve barış her zaman eksik kalacaktır. Üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde her zaman kadına büyük değer verilmiştir, seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ardından kadınlara yönelik ikinci büyük devrime imza atılmıştır. Yüzde 33 cinsiyet kotası koyarak kadınlarımızın siyasette daha fazla temsil edilmesine olanak sağlanmıştır. CHP'de kadınlar diğer partilerde olduğu gibi hiç bir zaman vitrin süsü olmamıştır. Kadınlar hep yanımızda yer almıştır, bundan sonra da daha fazla kadının siyasette yer alması için çaba göstereceğiz. İşte bu duygu düşüncelerle kadınlarımızın siyasal yaşama katılmaları açısından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıldönümünü kutluyor, bu hakları kadınlarımıza kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla anıyorum. Tüm kadınların taşın altına elini koyması ve bizde varız diye haykırmasını bekliyoruz” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar ise “Güzelbahçe’de kadınlar birlik olursa nelerin başarılı olabilieceğini son yerel seçimlerde gösterdiniz. Şimdi tüm kadınlarımızın 80 yıl önce verilen bu hakkını daha iyi kullanmaları için Kent Konseyi Kadın Meclisi çatısı altında toplanmaya davet ediyorum’dedi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cahide Özcan da Türk kadınına seçme ve seçilme hakının verilişinin 80. yıldönmü kutlandığı şu günlerde bile kadınların siyasette yeteri kadar temsil edilemediğini savundu ve seçimlerde listelerde fermuar sistemi uygulanmasını istedi. Kadınlar ellerinde sorunlarını dile getiren dövizler taşıdı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv