Kağıda hayat verdiler

  • 0
  • 517
Kağıda hayat verdiler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliği ile “Kağıda hayat verdik-Engel tanımayan renkler”  adlı resim sergisi Karabağlar'da açıldı. Toplam 40 engelli öğrencinin yaptığı resimler büyük beğeni topladı.

Serginin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Sosyal İşler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akkın, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat, sergiyi hazırlayan resim öğretmeni Tolga Sakarya ile resimleri yapan engelli öğrenciler ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Karabağlar'da engelliler açısından  Türkiye ortalamasının üzerinde engelli vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu,  belediyenin önemli görevlerinden birisinin engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları giderebilmek, onları hayata hazırlamak ve sorunlarını azaltmak olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler müdürlüğü ile birlikte engellilere yönelik projeler yapıldığını belirten Muhittin Selvitopu “Engelli insanlarımızın da kültür sanat yapmaya hakları var. Onların da  kendilerini ifade etme hakları var. Bizim bir görevimiz de onların sanat sevgisini gün yüzüne ve onların da yaşamda her türlü hakları olduğunu ortaya çıkarmak. Engelli çocukları ve aileleri kutluyorum. Karabağlar Belediyesi sizin eviniz” ifadesini kullandı.

Serginin ardından Uğur Mumcu Parkı’nda engelli dernekleri stantlarının açılışı yapıldı. Ardından Vestel müzik grubu ve zumba gösterileri etkinliğe renk kattı.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv