Kâğıt Yerleştirme Sergisi” Doğanlar Kilisesi’nde sanatseveri bekliyor

  • 0
  • 720
Kâğıt Yerleştirme Sergisi” Doğanlar Kilisesi’nde sanatseveri bekliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında Devran Mursaloğlu “Kâğıt Yerleştirme Sergisi”     Doğanlar Kilisesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Devran Mursalıoğlu imzalı  ‘Kâğıttan İplerle’ yapılma özelliğine sahip çalışma günümüz sosyal, ekonomik ve sanatsal sistemlerinin, düşünce yapılarının üç boyutlu bir görselleştirmesi olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Mursaloğlu, Brüksel’de aldığı mimarlık ve mühendislik eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Resim Bölümü’nde Devabil Kara Atölyesi’ ne katıldı. D’ Art and Designe adlı atölyesinde 2010 yılına kadar kendi çalışmalarını sergiledi. Bugüne kadar Milano, Triano Museum’ da kağıttan takı tasarımları, ‘Kore Hanji’ de  Wereable Art, Tahtakale Hamamı’na Page Art Galeri’nin düzenlediği ‘Tekinsiz Oyunlar’ ve Kuzgun Acar anısına ‘Maskerler Sergileri’yle  Mardin Bienali ve EgeArt başta olmak üzere birçok etkinliğe katıldı. IAPMA (Dünya Kâğıt Sanatçıları Derneği) üyesi ve aynı zamanda Dünya Sanat Olimpiyatları Kurulu’nun Türkiye Paper and Fiber Kurulu Başkanı olan Mursaloğlu, Ege Üniversitesi’nde kâğıt ile ilgili dersler verip workshoplar düzenledi. Mursaloğlu, kâğıttan iplerle oluşturduğu ağ model ile gerçekleştirdiği çalışmasında günümüz sosyal dünyasını anlatmaya çalışıyor.
Doğanlar Kilisesi’nde ki sergi 13 Aralık tarihine kadar EgeArt Sanat Günleri kapsamında sanatseverlere açık olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv