kahveci esnafa can suyu

Konak Belediye Meclisinde, kahveci esnafına nakdi yardım yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Kahveciler Esnaf Odasından gelen talep doğrultusunda esnafa verilecek 350 TL yardım CHP, İyi Parti ve MHP gruplarının oyları ile kabul edilirken, esnafa yardıma Ak Parti grubu ise destek vermedi, çekimser kaldı.

  • 0
  • 1.058
kahveci esnafa can suyu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Meclisinde, kahveci esnafına nakdi yardım yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Kahveciler Esnaf Odasından gelen talep doğrultusunda esnafa verilecek 350 TL yardım CHP, İyi Parti ve MHP gruplarının oyları ile kabul edilirken, esnafa yardıma Ak Parti grubu ise destek vermedi, çekimser kaldı.

Konak Belediye Meclisinin şubat ayı ikinci olağan oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde toplanan mecliste, pandemi kısıtlamaları nedeniyle en büyük sıkıntıyı yaşayan esnaf kollarından kahvehane işletmecilerine, 350 TL nakdi yardım yapılması kararı alındı. İzmir Kahveciler Esnaf Odasından gelen talep üzerine meclis gündemine taşınan kahveci esnafına nakdi yardım yapılması ile ilgili madde, komisyonda görüşülmesinin ardından mecliste oylandı. Konak ilçe sınırları içerisinde kahvehane işleten, Kahveciler Esnaf Odasına kayıtlı yaklaşık 341 esnafa, 350’şer TL nakdi yardım yapılması, oy çokluğu ile kabul edildi. Esnafa yardımda Ak Parti gurubu çekimser kalırken, önerge CHP, İyi Parti ve MHP gruplarının oyları ile kabul edildi. “Bütün samimiyetimiz ile esnafımızın yanındayız” diyen Başkan Batur, esnafın yalnız olmadığını bir kez daha dile getirerek pandemi sürecini de birlikte aşacaklarının altını çizdi.

“Yaraları birlikte saracağız”
Konak Belediyesi olarak, ilçedeki müzisyenlere de erzak yardımına başladıklarını açıklayan Başkan Batur, samimiyet vurgusu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bu dönemde en çok sıkıntı yaşayan kesim olan esnafımıza destek olmak istiyoruz. Kahveci esnafımız, tamamen kapanmak zorunda kaldı. Açık oldukları süreçte bile müşterisi olamadı. İlçemizde 341 civarında kahveci esnafımız var. 350 TL belki çok büyük bir rakam değil ama hem onlara moral ve motivasyon olsun, hem de çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Konak Belediyesi’nin gücü ne kadar el veriyorsa esnafımızın, vatandaşımızın yanında olacağız. Keşke daha fazla olsa, daha fazla destek verebilsek. Başkan olarak, meclis üyesi olarak bazen gözünüzü karartacaksınız, vatandaşın esnafın yanında olacaksınız. Evet, belki bu yardım onların çay parası bile değil ama esnafımızın yanında olduğumuzu, bu dönemi birlikte aşacağımızı, yaraları birlikte saracağımızı göstermenin bir ifadesi. Bütün samimiyetimiz ile esnafımızın yanındayız.” 

Gün, dayanışma günü
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kuvvetli yağışlar ve su taşkınları sebebiyle yaşanan sel afetinin ardından bir araya gelen mecliste, belediyenin afet çalışmalarını da aktardı. Konak Belediyesi olarak tüm ekipleri seferber ettiklerini; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU ile birlikte sahada oldukların ifade eden Başkan Batur, “Bir kez daha İzmir’imize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Afetler arka arkaya geliyor ama gün dayanışma günüdür. Yaraları birlikte sarmaya devam ediyoruz. Gece yarılarına kadar görevlerini yerine getiren, selden etkilenen bölgelerde hala çamur temizleme çalışmalarını sürdüren tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Pandemi ile mücadele ederken İzmir’de art arda deprem ve sel felaketleri yaşandığını söyleyen ve artık İzmir’de felaketlerin sona ermesi dileğinde bulunan Başkan Batur, 265 personel ve iş makineleri ile sahada çalışmaya devam etiklerini de sözlerine ekledi. 

“Konak’a iş yapmaya geldik”
Mecliste görüşülen ilgili madde ile Konak halkına yönelik hizmetler için kredi kullanımı ve borçlanma yetkisi isteyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bugüne dek inşa edilen ve inşaatı süren tesisleri, restorasyon çalışmalarını ve bu çalışmalara harcanan miktarları da açıkça belirtti. İş yapmak ve hizmet üretmek için göreve geldiklerini hatırlatan başkan Batur, aldıkları kredileri yatırım için kullandıklarının altını çizdi. Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni bina ve diğer yatırımlar için kredi kullanacaklarını, hizmet üreterek Konak halkına verdikleri sözü tutacaklarını dile getiren Başkan Batur şöyle konuştu:  “Bu kentin belleğinde Basmane 9 Eylül Meydanı ve Konak Belediyesi birlikte yer etmiştir. O meydana ve Konak Belediyesi’ne yakışır bir binayı kazandıracağız. Yenişehir’deki alanda da Konaklı gençlerin, çocukların spor yapacağı bir kapalı spor salonu inşa emek için projeye başladık bile. Maalesef Konak Belediyesi’nin kendine ait bir kapalı spor salonu yok, bu ihtiyacı da gidermiş olacağız. Bu kararları vatandaşa sorarak, vatandaşın talebi doğrultusunda aldık.  Geçmiş dönemlerde görev yapmış olan belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şu anda Konak Belediyesi’nin İller Bankasından 150 milyon TL kredi limiti var. Bunu kullanacağız çünkü iş yapacağız, yatırım yapacağız. Borçlanmaktan çekinmeyeceğiz. Borçlanacağız ama karşılığında hizmet getireceğiz. 2024’te halkın karşına, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmiş bir belediye olarak çıkmak istiyoruz.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv