“Kalenin hakimi” bayrağı devretti

  • 0
  • 1.196
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek Hentbol Takımı’nın usta kalecisi Namık Dalgakıran, aktif spor yaşamını noktaladı. 11 kez şampiyonluk, 12 kez Türkiye ve 1'er kez de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası’nı kaldıran Dalgakıran, bundan böyle hem Büyükşehir Belediyesi Bayan takımında, hem de altyapıda antrenör olarak görev yapacak.

Türk hentboluna tam 32 yıldır kaleci olarak hizmet veren ve adını efsaneler arasına yazdıran Namık Dalgakıran, bayrağı genç arkadaşlarına devretti. Milli Takım ve birçok kulüpte sayısız başarılar elde eden tecrübeli kaleci, kariyerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı ve kulüp altyapısında çalıştırıcı olarak sürdürecek. İzmirli bir sporcu olarak hentbolu başladığı yerde noktalamanın kendisine gurur verdiğini söyleyen Namık Dalgakıran, “32 yıllık aktif sporculuk yaşamımda 11 şampiyonluk, 12 Türkiye, 1'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası kaldırdım. 100'ün üzerinde milli forma giydim. Bunların hepsini İzmir'de başlayan kariyerim sayesinde başardım. Bu tecrübemi artık hem A takımdaki kaleciler hem de altyapıdaki gençler için kullanacağım” dedi.
Şirinyer Alke’de hentbola başladığını, Eti Bisküvileri, Halk Bankası, Ankaragücü, Çankaya Belediyespor, ASKİ, Beşiktaş, Mersin Yenişehir Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'da görev yaptığını belirten Dalgakıran, “Artık hedefim; Türk hentboluna yeni kaleciler armağan etmek. Geçmişte çalıştığım antrenörlerden edindiğimiz bilgiler ve çağın gerektirdiği teknolojilerden yararlanarak, altyapısıyla güçlü olan İzmir Büyükşehir Belediyespor’u en iyi yerlere getirmeyi istiyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı geliştiriyoruz” dedi.
Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni 2007-2008 sezonunda şampiyon olarak tamamlayan ekipte forma giyen Dalgakıran, “Doğduğum, büyüdüğüm ve sevdiğim kentin takımında oynamak ve şampiyonluk yaşamak ayrı bir gurur. O günlere dönüp şampiyonluğu kazandığımız anı düşündüğümde gözlerim doluyor ve duygulanıyorum. Şimdi o duyguları, antrenörlük kariyerimde yaşamayı istiyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv