Kalkan, bypass ameliyatı oldu

  • 0
  • 966
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz günlerde kalp spazmı geçiren İzmir Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde bypass ameliyatı oldu. Prof. Dr. Mehmet Ateş ve ekibinin başarılı operasyonu ile sağlığına kavuşan Kalkan, bugün (Perşembe) hastaneden taburcu edildi.
 
İzmir iş ve siyaset dünyasının sevilen ismi İzmir Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde bypass ameliyatı oldu. Geçtiğimiz günlerde kalp spazmı geçiren ve özel bir hastanede anjiyo olan Necip Kalkan, sorunların devam etmesi üzerine Şifa Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Kardiyolojik tetkiklerin ardından acilen ameliyata alanın Kalkan’ın 3 damarına bypass yapıldı.
Şifa Sağlık Grup Başkanı ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Necip Kalkan’ın bugün taburcu edileceği bildirildi. Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Prof. Dr. Mehmet Ateş, “Necip Kalkan Bey, acil şartlarda hastanemize kabul edildi. Yapılan incelemelerinde koroner bypass gerekliliğine kardiyoloji ve kalp damar cerrahi kliniklerinin yaptığı ortak konseyde karar verildi. Bunun üzerine Necip Bey’i geçen hafta Cuma günü ameliyata aldık ve 3 damarına bypass uyguladık. Hastamızın şimdi durumu iyi, hastanemizde dinleniyor. Kendisini Perşembe günü taburcu etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“ARKADAŞLAR SAĞLIKLARINA DİKKAT ETSİN”
Dinlediği hastane odasından sevenlerine iyi olduğunun mesajını ileten Necip Kalkan, onları sağlıkları konusunda dikkatli olmaya davet etti. Kalkan, yaşadığı kalp spazmı ve sonrasını şöyle anlattı: “Gece rahatsızlandım, mide gazı zannettik. Sabah toplantılarım vardı, rahatsızlığım devam edince, hastaneye gittim. EKG sonuçları bozuk çıktı. EKG’de sorun çıkınca hemen hastanede anjiyo oldum. Doktorlar 3 damarın tıkalı olduğunu gördüler. Tüm doktorların değerlendirmesini aldım, hepsi bypass ameliyatının kesin çözüm olacağını söyledi. Biz de Cenab-ı Allah’ın izni ile Prof. Dr. Mehmet Ateş Hocamızın ekibine kendimizi teslim ettik. Çok başarılı bir operasyon geçirdik. Şimdi Allah’a şükür kendimi çok iyi hissediyorum. Allah nazarlardan saklasın.”
 
Kalkan, dostlarına da şu tavsiyede bulundu: “Arkadaşlar ‘gaz sıkıntısı, mide gazı’ diyerek bu tür rahatsızlıklarını ihmal etmesinler. Bu tür gaz sıkıntıları kalpteki tıkanmanın habercisi olabiliyor. Bir de ne yapıp edip, damar tıkanıklığı yapmayan yiyecekleri yesinler ve biraz da yürüyüş yapsınlar.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv