2010 yılının Türkiyede Japonya Yılı ilan edilmesi nedeniyle Ege Üniversitesi(E.Ü)nde bir fidan dikim töreni gerçekleştirildi. E.Ü Kampüsü içinde yer alan Yeşil Köşk ve Kış Bahçesi arasında kalan yol boyunca 30 adet Japon Kirazı fidanı dikildi.
Törene katılan E.Ü Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türkiyede Japonya Yılı olması nedeniyle bu fidan dikim töreninin gerçekleştiğini belirtirken; 3 yıl boyunca Japonya Başkonsolosluğunun Türkiyeye 3 bin Japon Kirazı fidanı getireceğini ve bunların 150 tanesinin Ege Üniversitesine dikileceğini söyledi.
E.Ü Mühendislik Fakültesinden Pof. Dr. Nalan Kabay ise bu etkinliğin gerçekleşmesinde ve Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkileri sağlayan Ege Üniversitesi Türk-Japon Akademik Komisyonuna teşekkür etti. İZMİR (Ege Ajans)










