Kampüse veda ettiler

  • 0
  • 665
Kampüse veda ettiler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Heykeltıraş Metin Yurdanur’un “Biz Anadoluyuz, Biz Halkız, Biz Cumhuriyetiz” isimli anıt heykel sergisi  Ege Üniversitesi kampüsüne veda etti.
Yurdanur’un eserleriyle Anadolu Medeniyetlerinin ve Cumhuriyetin üç boyutlu panoramasını Ege Üniversitesine taşıdığını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “ Üniversitemizde bir görsel hafıza ve bilinç yaratmanın gereğine inanıyoruz. Bu anlamda değerli sanatçı Metin Yurdanur’un eserleri Ege Üniversitelileri Anadolu’nun köklü ve zengin tarihinde yolculuğa çıkardı. Başta sanatçı Metin Yurdanur olmak üzere, emeği geçen Ege Üniversitesi öğretim üyeleri ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Sanatçının 20 büst, 2 rölyef olmak üzere 54 parçadan oluşan  “Biz Anadoluyuz, Biz Halkız,  Biz Cumhuriyetiz” temalı anıt heykel sergisi Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden kesitleri kampüse taşıdı.2011 yılında bir yıllığına sergilenmesi amacıyla getirilen eserler  Ege Üniversitesi üst yönetiminin isteği ve sanatçının izni ile  4 yıl süresince kampüse renk kattı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv