Kampüste ‘aşı’ günleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Kovid-19 ile mücadelede hayati önem taşıyan aşılanma konusunda örnek bir projeye imza atarak “Kampüste Aşı Günleri”ni başlattı.

  • 0
  • 2.262
Kampüste ‘aşı’ günleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Kovid-19 ile mücadelede hayati önem taşıyan aşılanma konusunda örnek bir projeye imza atarak “Kampüste Aşı Günleri”ni başlattı. Türkiye’de bir üniversite tarafından ilk kez başlatılan proje kapsamında; İEÜ’nün öğrencileri, akademisyenleri, mezunları ve tüm çalışanları, kurum içi iletişim sistemi olan ‘Oasis’ adlı uygulama üzerinden aşı olmak için talepte bulunabilecek.

Aşı talepleri toplandıktan sonra İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki ekiplere iletilecek ve aşılar, müdürlük ekipleri tarafından Sağlık Bakanlığı’na da bilgi verilerek temin edilecek. Ardından da randevu oluşturulan kişiler, kampüse gelerek sağlık ekiplerine aşılarını yaptırabilecek. Kampanya, sadece İEÜ mensuplarına yönelik olacak. 20 bin mezunu, 10 bin öğrencisi, 830 akademisyeni ve yaklaşık 200 idari personeli olan İEÜ, böylece Türkiye genelinde sürdürülen aşı seferberliğine önemli bir katkı sağlamış olacak. 
 
KAMPÜSTEKİ ESKİ GÜNLERİ HEPİMİZ ÖZLEDİK
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, virüse karşı mücadelede en güçlü silahın aşı olduğunu söyledi. Son dönemde aşılanma oranındaki yükselişle birlikte vaka sayılarının da inişe geçtiğine dikkat çeken Başkan Özgener, İEÜ olarak bu mücadeleye destek olmaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Başkan Özgener, “Bizler öğrencilerimizi özledik, öğrencilerimiz de bizi özledi. Öğrencilerimizle bir araya geldiğimiz, kampüste özgürce zaman geçirdiğimiz coşku dolu günlerin özlemi içerisindeyiz. Bu özlemi dindirmenin, istediğimiz günlere kavuşmanın birinci yolu da aşılanmaktan geçiyor. Bizler de ‘Kampüste Aşı Günleri’ uygulamasını başlatarak hem şehrimizde hem de ülke genelindeki farkındalığı daha da artırmayı amaçladık” dedi.
 
YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN DE GEREKLİ
Başkan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki döneme ilişkin planlamalarımızı, 13 Eylül’de yüz yüze eğitim başlayacakmış gibi yapıyoruz. Üniversitemizin tüm teknolojik altyapısını da buna entegre ediyoruz. Ancak yüz yüze eğitimin başlaması için vakaların düşük seyretmesi ve kişisel önlemlere sıkı sıkıya bağlı kalmak gerekiyor. Aşılanma, yüz yüze eğitime giden yolu aydınlatan en önemli unsurların başında geliyor. Bu noktada tüm öğrenci ve mensuplarımıza, bilim insanlarının çağrılarına kulak vererek aşı konusunda gereken desteği sağlamaları tavsiyesinde bulunuyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv