Kampüste kök hücre ve kan bağışı seferberliği

Ege Üniversitesi (EÜ) toplum yararına sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. “Bu Projede İyilik Var. İyilik Hayat Kurtarır” projesi, EÜ Rektörlüğündeki ilk bağışlarla start aldı.

  • 0
  • 525
Kampüste kök hücre ve kan bağışı seferberliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) toplum yararına sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. “Bu Projede İyilik Var. İyilik Hayat Kurtarır” projesi, EÜ Rektörlüğündeki ilk bağışlarla start aldı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Gençlerimizi bilinçlendirirken bağış oranının artması için çalışmalar yürütüyoruz. Proje kapsamında Kızılay ekipleri 1 ay boyunca kampüsün farklı noktalarında kök hücre ve kan bağışı alacak” diye konuştu.

Toplum yararına uygulamalarıyla adından sıkça söz ettiren EÜ, yeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. EÜ sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü ve Kızılay işbirliğinde uygulaya konan “Bu Projede İyilik Var. İyilik Hayat Kurtarır” adlı proje kapsamında, 1 ay boyunca EÜ’nün farklı noktalarında Kızılay ekipleri tarafından kök hücre ve kan bağışı toplanacak. Etkinliğin başlangıcı ise EÜ Rektörlüğünde yapıldı. Etkinliğe, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, akademik ve idari çalışanlar katıldı. EÜ’nün projelerle toplumun farklı kesimlerine dokunduğuna dikkat çeken Rektör Budak, akademik ve idari çalışanlarla öğrencilerin bu projelere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

“1 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK”
Bir yandan bilim üretilip eğitim faaliyetleri sürdürülürken toplum yararına projelerin de tüm hızıyla sürdüğünü belirten Rektör Budak, “Doku ve kan bağışının artması gerekiyor. Bunun için devletimizin ve STK’ların çalışmaları hali hazırda devam ediyor. Ege Üniversitesi olarak bir yandan toplumu bilinçlendirmek diğer taraftan da yoğun bir insan trafiğinin yaşandığı kampüsümüzde farkındalığı arttırmak istiyoruz. Kızılay ile işbirliğinde başlattığımız proje kampüsümüzün farklı noktalarında 1 ay boyunca devam edecek. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gök de başta Rektör Budak olmak üzere, projeye katkı sunanlara teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Her 8 kadından 1’i kansere yakalanma riski taşıyor

Rodoplu’ya Avrupa Parlementosu’ndan davet

Arşiv