Kampüste sanat dolu günler

  • 0
  • 683
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası müzikgünleri ile tiyatro  festivalindeöğrenciler sanat dolu bir hafta geçirdi  

Yaşar Üniversitesi Sanat veTasarım Fakültesi Müzik Bölümü, çeşitli ülkelerden birçok sanatçı ve akademisyeninkatılımıyla, Uluslararası Müzik Günleri ve Fuarı düzenledi. Etkinlik kapsamındaalanında uzman Türk ve yabancı sanatçı ve eğitmen öğrencilerle buluştu. 

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde 6 gün sürenUluslararası Müzik Günleri ve Fuarı’na, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya,Hollanda, İtalya, Portekiz, Litvanya ve Polonya gibi ülkelerden gelen sanatçıve eğitmenler, piyano, gitar, çello, vokal, flüt, caz ve kompozisyonalanlarında konserler verdi, eğitimlere katıldı. Ayrıca, enstrüman ve müzikkitapları fuarı gerçekleştirildi. 

ÜNLÜ SANATÇILARDAN KONSERLER
 Ayrıca, alanında yetkinsanatçılar Arthur Lipner, Angelo Ragno, Constantin Sandu, Daniela Troiani,Filippo Lattanzi, Gianni Lenoci, Gemma Dibattista, Karolina Jarosz, MarilenaLiso, Pier Francesco Forlenza, Tom Sol, Vincenzo Palermo, Claudio Marini,Vittoria Licari, Massimo Fellici, Flavio Danilo Maddonni ve Gabriele Prodi’hemöğrencilerle bir araya geldi,  hem deçeşitli konserlerle sanatseverlerle buluştu. 

Monopoli Konservatuvarı veYaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim elemanları  ve öğrencilerinin verdiği Flüt EnsembleKonseri ilgiyle izlendi. 

TİYATROYA GÖNÜL VERENÖĞRENCİLER
Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu tiyatrotopluluğu tarafından düzenlenen 1. Tiyatro Festivali’nde ise Türkiye’ninçeşitli üniversitelerinden sanatçı öğrenciler oyunlarını sergiledi. Üç günsüren festivalde Beykent Üniversitesi Üçleme Tiyatro Kulubü “Bir Şehnaz Oyun”,Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Oyuncuları “Ölüleri Gömün”, YeditepeÜniversitesi oyuncuları “Tersine Dünya”, Adnan Menderes Üniversitesi TıpFakültesi Oyuncuları “Gizli Oturum”, Ankara SBF Tiyatro Topluluğu “Rüya Oyunu”ve Yaşar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri de “Antigone” adlı eserlerisahneledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv