Kan Kırmızı Folkart Gallery'de

Folkart Gallery, dünyaca ünlü şair Adonis ve ressam Habip Aydoğdu’nun eserlerinin yer aldığı Kan Kırmızı ile yeni sergi sezonunu açtı.

  • 0
  • 1.332
Kan Kırmızı Folkart Gallery'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart Gallery, dünyaca ünlü şair Adonis ve ressam Habip Aydoğdu’nun eserlerinin yer aldığı Kan Kırmızı ile yeni sergi sezonunu açtı.
 
Folkart Gallery, 2016-2017 sergi sezonunu Kan Kırmızı isimli sergi ile açtı. Arap Edebiyatı’nın yaşayan en önemli şairlerinden Adonis ile Türkiye sanatında kendine özgü, farklı bir yer edinen Habip Aydoğdu’nun bir araya geldiği “Kan Kırmızı” Sergisi, Folkart Gallery’de ziyaret edilebilecek.

Küratörlüğünü Zeynep Yasa Yaman’ın yaptığı “Kan Kırmızı” sergisinde, yazı, şiir ve imgenin; renk, ses ve sözün buluştuğu çok boyutlu eserler sergileniyor. Folkart Gallery’de açılan Kan Kırmızı isimli sergi için dünyaca ünlü Suriyeli şair Adonis ile ünlü ressam Habip Aydoğdu, yaklaşık bir yıl birlikte çalıştı. Yapılan çalışmalar ışığında Adonis’in şiirleri, Aydoğdu’nun tuvallerine yansırken; tuvallerdeki eşsiz resimler de Adonis’in dizelerini şekillendirdi. Sergide 20 yağlı boya, 3 obje ve 34 adette Adonis’in el yazması şiirleri yer alıyor.
Çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılışında konuşan Adonis, Arap ülkelerinde yaşanan trajedilere rağmen İzmir'de bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Savaşın gölgesinde barışı yaratan insanları selamladığını ifade eden Adonis, “Sizler barış orkestrasısınız. Ekonomi ve siyaset çok önemli ve sağlam bir kültür temelinde inşa edilmeli. Kültür ve sanatın önemi de buradadır” dedi.

Ressam Habip Aydoğdu ise, “Bu projede yer almaktan çok mutluyum. Sayın Adonis ile dünyaya bakış açımızın ve olayları yorumlayışlarımızın aynı olduğunu farkettim. 3 yıllık çalışmanın sonunda ortaya çıkan eserleri bu sergide göreceksiniz. Yoğun olarak bir yılı aşkın süre Adonis ile birlikte çalıştık” diye konuştu.

Folkart Gallery Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, “Bazı buluşmaların önemi vardır ve çok da yerindedir. Çok iyi bir şair ve çok iyi bir ressam buluşunca tabiki ortaya çok iyi bir sergi çıkıyor. Aslında şimdi Adonis’i Türk halkı tanıyor. Habip Aydoğdu’da aynı şekilde çok tanınıyor. Ortak noktada buluştular. Şiir ve resim Folkart Gallery çatısı altında buluşmuş oldu. Etkileşim çağı herşey birbirini etkiliyor. Bu sergide böyle buluşma oldu” şeklinde konuştu. 

Folkart’ın kültür ve sanata verdiği önemi anlatan Saya Grup Kurumsal İletişim Direktörü Ünal Ersözlü ise, şunları söyledi:
“Folkart Gallery’de iki büyük sanatçıyı birlikte ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Kendilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Folkart olarak kültür ve sanata olan desteğimizi sürdüreceğiz.”

Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir de, açılışından bu yana henüz 18 ayı geride bırakan çok genç bir sanat galerisi olarak 70 bin civarında ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi. Özdemir, bu rakamı yeterli görmediklerini, önümüzdeki süreçte bu rakamın daha da artacağına inandığını ifade etti.  “Kan Kırmızı” isimli sergi 25 Aralık 2016 tarihine kadar Folkart Gallery’de ziyaret edilebilecek.
 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv