Karabağlar’da 102. yıl gururu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktığı 19 Mayıs’ın 102. yılı Karabağlar’da coşkuyla ve gururla kutlandı.

  • 0
  • 462
Karabağlar’da 102. yıl gururu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktığı 19 Mayıs’ın 102. yılı Karabağlar’da coşkuyla ve gururla kutlandı.

Karabağlar Belediyesi tarafından oluşturulan ve kırmızı beyaz balonlarla, Atatürk posterleriyle süslenmiş araç konvoyu, ilçe sokaklarını turladı. Araçlardan sürekli marşlar çalınırken, vatandaşlar alkışlarla ve el sallayarak konvoyu selamladı.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatmagül Uysal, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar da konvoyu Bozyaka Zincirlikuyu’da, ellerindeki Türk bayraklarıyla karşıladı. Burada bulunan bandonun seslendirdiği “Gençlik Marşı”, “10. Yıl Marşı”, “İzmir Marşı” gibi birçok parçaya eşlik eden vatandaşlar, cep telefonlarıyla sürekli kayıt aldı.
 
Zincirlikuyu’dan Köstence’ye yürüyüş 
Katılımcılar daha sonra yine bando eşliğinde Zincirlikuyu’dan Köstence Köprüsü’ne kadar yürüdü. Yoldan geçen araçlar da korna çalarak coşkuya ortak oldu. Başkan Selvitopu güzergâh boyunca, başta yarının umudu gençler ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. Evlerinde, işyerlerinde bulunanları da selamlamayı unutmayan Başkan Selvitopu, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel öneme sahip günlerini Karabağlar’da yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Özgürlük ve bağımsızlığa giden yolda Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ın 102. yılına ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yedi düvele meydan okuyarak kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv