Karabağlar'da “e-dönüşüm” devam ediyor

Karabağlar Belediyesi'nin e-dönüşüm süreci kapsamında dijitalleştirme çalışmaları aralıksız sürüyor. Vatandaşlara daha nitelikli ve hızlı hizmet vermeyi amaçlayan çalışmalarda, bugüne kadar milyonlarca belge dijital ortama aktarıldı.

  • 0
  • 3.459
Karabağlar'da “e-dönüşüm” devam ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi'nin e-dönüşüm süreci kapsamında dijitalleştirme çalışmaları aralıksız sürüyor. Vatandaşlara daha nitelikli ve hızlı hizmet vermeyi amaçlayan çalışmalarda, bugüne kadar milyonlarca belge dijital ortama aktarıldı. İmar Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 6 milyon dosyanın yanı sıra, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü evlendirme dosyalarıyla encümen kararları dijitalleştirildi. Böylece Dijital Arşiv'deki veri sayısı 9 milyona yaklaştı. Devam eden çalışmalar kapsamında yıl sonuna kadar İşyeri Ruhsat dosyalarının da dijitalleştirilmesi planlanıyor.

 

Mükellef Arşivi unutulmadı

Karabağlar Belediyesi Arşiv Müdürlüğü, dijitalleşme sürecinde Mükellef Arşivi'ni de unutmadı. Burada bulunan 12.500 adet sicil arşiv klasörleri ve dosyaları tek tek ayıklandı. Mükellef Arşivi'nde bulunan 4 milyon evrak, yıl sonuna kadar tarama-akıllandırma ve aktarım yoluyla dijital arşive yüklenecek. Ayrıca Mükellef Arşivi'nde bulunan 1 milyon 750 bin belgenin dijitalleştirilmesi tamamlanarak Gelir Birimi'nin kullanımına açıldı.

 

Verim ve motivasyon artacak

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, zaman ve kırtasiyeden büyük oranda tasarruf sağlayacak dijtalleşme çalışmalarının belirlenen program doğrultusunda devam ettiğini söyledi. Karabağlar'da yaşayan vatandaşlara en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Tüm arşivin dijital ortama aktarılması ve devam eden ISO 9001 Toplam Kalite Belgesi sürecinin tamamlanmasıyla, Karabağlar Belediyesi'nin hizmet kalitesi çağın gereklerine uygun şekilde artacak. Zamandan, kırtasiye giderlerinden tasarruf sağlanacağı gibi, verim ve motivasyon da yükselecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv