Karabağlar personeline yaratıcı drama eğitimi

  • 0
  • 492
Karabağlar personeline yaratıcı drama eğitimi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar  Belediyesi’ndeki personelin gelişimi ve psikolojik destek çalışmaları kapsamında, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde çalışan personele yaratıcı drama eğitimi verildi.

Çağdaş Drama Derneği Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ulvi Adiloğlu  tarafından verilen eğitimlerde personelin psikolojik olarak rahatlaması, iş ortamından kaynaklanan sorunlardan uzaklaşması ve katılan personel arasında ekip ruhu oluşturulması hedefleniyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanlarıyla başlayan yaratıcı drama eğitiminin önümüzdeki dönemde tüm belediye personeline verilmesi planlanıyor.

Yaratıcı drama eğitimi nedir?
Eğitimde yaratıcı drama; her hangi bir konuda, doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerden yararlanarak, bir grupla ve grup üyelerinin birikimlerinden, yaşantılarından yola çıkarak canlandırmalar yapmaktır. Herhangi bir olay, olgu, soyut-somut bir durum, bir gazete haberi, bir karikatür, yazının (edebiyatın) tüm türleri, yarım bırakılmış herhangi edebi bir metin, bir yaşantı, anı, fotoğraf, bir ders konusu, yaratıcı dramada işlenecek konuyu rahatlıkla oluşturabilir. Yaratıcı drama eğitimi amaçları arasında yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlamak, iletişim ve etkileşim becerilerini geliştirmek, hayal gücünü geliştirmek ve farkındalık yaratmak sayılabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv