Karabağlar yaz okullarında spora doyulacak

  • 0
  • 1.114
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi'ne ait spor tesisleri, yaz okulları programı başladı. Bugüne kadar ilçenin çeşitli noktalarında bulunan 12 ayrı tesiste, yaklaşık 6 bin çocuk, genç ve yetişkin 15 farklı dalda spor yaparken, yaz okullarına ilgi de yoğun oldu.
 
Yaz okullarıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Karabağlar’ın gençlerine eğlenceli bir tatil imkanı sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, futbol, basketbol, hentbol, voleybol, step-aerobik, cimnastik, taekwondo, karate, doğa yürüyüşleri, tenis, halk oyunları, latin dansları, satranç, bocce ve engellilere yönelik yaz spor kursları düzenlediklerini söyledi. 45 kişilik akademik eğitici kadro ile çocuk ve gençlere spor yapma imkanı sağladıklarını belirten Kürüm, “3 yıldır spora yaptığımız yatırımlar sonucu yetenekli sporcularımızdan oluşan takımlarımız önemli başarılar elde etti, bizi gururlandırdı. Yaz okullarında 15 farklı dalda, çocuklarımız spor yapacak. Onların keyif almalarını sağlamak, teşvik etmek için çeşitli turnuvalar düzenlemeye devam edeceğiz. Dersler, hava sıcaklığı dikkate alınarak, daha çok hafta içi sabah ve akşam saatlerine konuldu. Bu yaz ilginin çok yoğun olmasını bekliyoruz. Yaz boyunca, çocuklarımız arasında bir tarama yapıp, yetenekli çocuklarımızı önümüzdeki dönemlerde de spora yapmaya teşvik edeceğiz”

Özellikle çocuk ve gençlerin spor yapmalarını teşvik ettiklerini belirten Başkan Kürüm, bu nedenle yaz okullarına önem verdiklerinin altını çizdi. Öğrencilerin, yaz tatilini spor okullarında başarıyla geçirdiğini belirten Kürüm, "Sporda başarılara ulaşmanın yolunun küçük yaşlardan başlayarak spor eğitimine önem verilmesi gerek. Bu anlayışla, çalışıyoruz. Spor, sağlıklı, kendine güvenen nesiller yetiştirmek, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için de çok iyi alan" dedi.
Yaz okullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Karabağlar Belediyesi Spor Birimi’ne ait 414 79 01 – 248 04 44 numaralı telefonları arayabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv