Karaburun Elden Gitmeden

  • 0
  • 606
Yazı Boyutu:

Karaburun 8. BilimKongresi kapsamında yapılan forumda konuşan Karaburun Belediye Başkanı H.Serdar Yasa, "En büyük şansımız sivil toplum dinamiklerininvarlığıdır" dedi.

 

Yöneticiliğini Zuhal Okuyan'ın yaptığı, Nergis çaybahçesindeki "Karaburun 2014'e Doğru" başlıklı forumda söz alanBaşkan Yasa, sivil toplum örgütlerinin Karaburun'daki varlığının büyük şansolduğunu ifade etti. Yasa, "Karaburun'da sivil dinamikler çok önemli birişlev üstleniyor. Bir çok yerde eksikliği hissedilen sivil toplum örgütlerininburadaki varlığı bizim için büyük bir şanstır" diye konuştu.

 

Yasa, şunları söyledi; "Karaburun doğal güzelliklerinikaybetmemiş tek yerdir demek isterdim. Maalesef bunu demek artık mümkün değil.Son zamanlarda Yarımadaya yönelik tahrip edici yatırımlar yapılmakta. Balıkçiftlikleri, taş ocakları, rüzgar enerji santralleri ve tel çitlerle çevrilmişbinlerce dönümlük alanlar... Tüm bunlar Karaburun Yarımadası'nı hızlı bir doğatahribiyle karşı karşıya bırakıyor. Bölgede yaşayan insanlar ve diğer canlılarhiç bir şekilde düşünülmeden yapılan bu çalışmalar, buradaki doğal hayatıtahrip etmeye devam ediyor. Bir tek örnekle ifade etmek gerekirse, KaraburunYarımadası'nda geçmişte 50 binleri aşan keçi sayısı günümüzde 10-15 binlerdüzeyinde. Bu örnek bile tek başına süregiden yıkım hakkında bize bir fikirverebilir. Bu nedenle, Karaburun doğası tamamen tahrip edilmeden bu yıkıcısürece engel olmak zorundayız."

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv