Karaciğer nakli oldular, dünyaya getirdikle canlarla yeniden hayata tutundular

  • 0
  • 1.747
Yazı Boyutu:

Karaciğer naklinde Türkiye’nin en iyi merkezleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, nakille hayat bulan kadın hastalardan 7’si son 16 yılda yapılan tedavi ve takiplerle anne olma mutluluğunu yaşadı, 4’ü de hamile kalarak tatlı heyecan yaşamaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanından şifa için DEÜ Hastanesi’ne gelen hastalar önce Karaciğer Nakli Ekibi tarafından başarılı operasyonlarla hayata döndürüldü. Ardından düzenli kontrollerle çocuk sahibi olma özlemleri giderilerek hayata bir kez daha dört elle sarılmanın mutluluğunu yaşadılar. 
 
Karaciğer nakli sonrasında anne olan ilk hasta İzmir’de yaşayan Güzel Ceylan, 2004 yılında ilk çocuğu Abdullah Ceylan’ı, 2008 yılında da ikinci oğlu Safa’yı dünyaya getirdi. Çocukları şu anda 9 ve 5 yaşında olan Güzel Ceylan’dan sonra, Mardin, Adana, Kütahya, Bergama, Samsun, Muğla, Manisa, Diyarbakır ve Bodrum’dan İzmir’e gelerek karaciğer nakli olan hastalar da yaşama sevincini yeni canlarla perçinledi. Bebek bekleyen 4 hastadan üçü ilk kez bu duyguyu yaşamak için hazırlıklara başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde filizlenen yeni hayatlardan en sonuncusu da 15 Mart 2013’te dünyaya gelen Eylül bebek oldu. Bodrum’dan İzmir’e gelen ve daha önce iki çocuğa sahip olan 39 yaşındaki Ayşe Saylık, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde 2008 yılında karaciğer nakli  ile sağlığına kavuştu. Daha sonra hamile kalan Saylık , 15 Mart’ta 3970 gram ağırlığındaki kızı Eylül’ü dünyaya getirdi. Saylık ailesi, Dokuz Eylül Üniversitesi hekimleri ve sağlık ekiplerinin tedavi ve büyük çabaları ile yaşam bulduğu için kızlarına “Eylül” ismini verdi.   
 
Yaşamlarına yeni anlam katan ailelerin mutluluğu, hekimlerin de sevinci oldu.
1997 yılından bu yana başarılı nakiller yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibi’nin Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu,
“Karaciğer nakli sonrasında anne adaylarının takip ve tedavileri ile sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Hastaların nakil sonrası dönemde kullandıkları organ reddini önleyici uygun ilaçların, gebeliğin devamında olumsuz etkisinin olmaması bu çocukların doğmasında önemli rol oynamıştır’ dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv