Karbonsuz bir hayat için öğrencileri bilinçlendirdiler

  • 0
  • 1.051
Yazı Boyutu:

Karbon ayak izi projesi ile ilgili Kültürpark Rotary Kulübü üyeleri, Özel Karşıyaka ve Güzelbahçe Piri Reis Okullarına Karbonsuz yaşamla ilgili grafik animasyonlu bir sunum yaptı. Proje kapsamında öğrencilerin hayatın her anında hatırlatmak amacıyla "Karbonsuz Mutluyum" yazılı magnetler dağıtıldı.
 
"Karbonsuz Mutluyum" adıyla hazırlanmış bir de web sitesi bulunduğunu belirten Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Gülşah Limoncuoğlu, sitede dünyada ilk defa çocuklar için Türkçe olarak hazırlanmış ve kaydedilebilen, çocukların yıllık ortalama karbon dağılımını ölçen karbonmetrenin yer aldığını söyledi. Limoncuoğlu “Bu sayede bir çocuk bu siteye girerek sadece kişisel bilgilerini yazarak yıllık bazda ortalama karbon tüketimini değerlendirip ölçümünü yapabiliyor. Karbon ölçümünü yapan çocuğun bireysel olarak ürettiği karbon miktarını azaltmak amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirip bunu yaşam biçimi haline dönüştürmesi amacıyla biz Kültürpark Rotary Kulübü üyeleri olarak bu sunumları çocuklarımıza interaktif ve animasyonlu olarak anlatıyoruz” dedi.
 
Karbon ölçümünü azaltabilecek faaliyetlerden bazılarının ağaç dikmek, toplu taşıma araçlarını kullanmak, tasarruflu ampuller kullanmak, çok fazla işimiz olmadığı sürece bilgisayar kullanmamak olduğunu kaydeden Limoncuoğlu, bunların yanı sıra rüzgar ve güneş enerjisi gibi sonsuz ve zararsız enerji kaynaklarını kullanarak da karbon salınımının azaltılabileceğini belirtti. Limoncuoğlu “Yakın yerlere yürüyerek gitmek, ağaçlandırmayı artırmak, bisiklete binmek de yine bu faaliyetlere eklenebilir. Amacımız, ilköğretim çağındaki öğrencilerin karbon salınımının çevreye verdiği zararlar konusunda bilinçlendirmek, fazla karbon salınımını önleyerek çocukları ağaç dikmeye yönlendirmek. Bu proje bizim Ege Orman Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir proje ve bu yıl çeşitli özel okullarda öğrencilere bu tip seminerler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Özel Piri Reis Okulları Sınıf Öğretmeni Sebahat Kızılelma da okullarının EKO okullar projesine üye olduğunu, bu seneki projelerinde Ekolojik Dengenin Korunmasına yönelik çalışmalar bulunduğunu ifade ederek “Küçük yaşta bireylerin bilinçlendirmesine yönelik her türlü çalışmayı sürdürüyoruz. Bu projeyle ilgili de Kültürpark Rotary Kulübünün bizimle irtibata geçmesi bizi mutlu etti” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv