KARDEŞLİĞİ DÜNYACA TANINMIŞ SELANİK KOROSU “ARMONIA” İLE PEKİŞTİRDİLER

  • 0
  • 755
KARDEŞLİĞİ DÜNYACA TANINMIŞ SELANİK KOROSU “ARMONIA” İLE PEKİŞTİRDİLER
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en eski 3. Rotary Kulübü İzmir Rotary Kulübü ile Yunanistan’ın en eski 2. Rotary Kulübü olan Selanik Rotary Kulübü’nün aralarında imzaladıkları Kardeş Kulüp protokolünün ardından Dünyaca tanınmış Selanik Korosu “ARMONIA” Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İKİZ KULÜPLER KONSERİ düzenledi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ve Yunanistan’ın en eski kulüpleri arasında Türk Yunan Kardeşliğine imza atan iki kulüp bu kez de Selanik’ten gelen 43 kişilik Selanik Korosu “ARMONIA” yı birlikte dinledi.  Konserde Rotary 2440. Bölge Guvernörü Mecit İsce, Yunanistan 2484. Bölge Guvernörü Konstantinos Karvounis, Selanik Belediye Başkanı ve İzmir Yunanistan Başkonsolosu ile birlikte 60 ı Yunanistan’dan gelen toplam 240 kişi dinledi. Türkçe Şarkıların da seslendirildiği gecede Armonia izleyenlere unutulmaz  saatler yaşattı.

Gecede konuşan Rotary Uluslar arası Halkla İlişkiler Koordinatörü Güneş Ertaş “geçtiğimiz yıl Selanik’e yaptığımız bir kültür gezisi sonrası buralara gelmek gerçekten çok onur verici. Her iki ülkenin en eski kulüpleri olan İzmir Rotary Kulübü ve Selanik Rotary Kulübü arasında “kardeş kulüp” protokolü imzaladık. Bu akşam da Selanik’ten gelen koronun verdiği konser ile Türk Yunan şarkılarını bir arada dinlemekten dolayı çok büyük mutluluk duyuyoruz” Şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv