“Kardeşlik” için söylediler

  • 0
  • 510
Yazı Boyutu:

Göçlegelen aileleri kentli ailelerle buluşturup “Kardeş Aile” projesiyle kaynaştıranİzmir Büyükşehir Belediyesi, renkli  biretkinliğe daha imza attı. “Kardeşler Korosu” adı altında sahneye çıkan “eski veyeni” İzmirliler, performanslarıyla değme sanatçılara taş çıkardı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin“Kardeş Aile” projesinde yer alan ailelerin oluşturduğu “KardeşlerKorosu”,  İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndebir bahar konseri düzenledi.  Derya Yanardağ’ınşefliğini yaptığı koronun konseri, salonu dolduran İzmirli sanatseverlerdenbüyük ilgi gördü. Türküleri büyük bir başarıyla seslendiren kardeş ailelere,dinleyiciler de keyifle eşlik etti.

İç göçün yarattığı sorunlarıhafifletmek ve kente göçle gelen ailelerin uyum sürecini sancısız geçirmelerinisağlamak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Kardeş AileProjesi’nin başarılı uygulamalarından biri olan Kardeşler Korosu,  hem busosyal projeyi hem de kardeşler arasındaki bağları güçlendirmek ve ortakpaylaşımı artırmak amacıyla kuruldu.   

Kardeşten öte
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ninörnek gösterilen sosyal projelerinden biri olan Kardeş Aile Projesi, kentteyaşayan her kesimin kentin kullanım alanlarına katılımının arttırılması,dışlanmışlıkların azaltılması, organik dayanışmanın kent bütünündegeliştirilmesi ve sosyal kesimler arasında dayanışma ağının güçlendirilmesiniamaçlıyor.

İzmir'e göçle gelmiş ailelerekente uyum sağlamaları ve kentin olanaklarından faydalanmaları konusunda destekverilmesi amacıyla, İzmir'de yaşayan ve kentin imkanlarından yararlanmakonusunda kendine yeterli ve çevresine duyarlı kentli aileler ile göçle gelenailelerin tanışması ve aralarında “Kardeş Aile” bağı kurmaları hedefleniyor.

Kurulan kardeş aile bağının yanısıra proje kapsamında ailelere ve çocuklarına yönelik eğitimler, söyleşiler,seminerler ve paneller düzenleniyor. Çocuklara yönelik; çocuk hakları, felsefikavramlar ile çocuğun ihmal ve istismarı temel alınarak hazırlanan uzun sürelieğitim programları uygulanıyor. Anne-babaların katılımıyla gerçekleştirilensöyleşilerde ise çocuk gelişim dönemleri, ebeveyn tutumları ve iletişimkonuları ele alınıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv