Kariyer Günü'nün mezun ünlüleri

  • 0
  • 641
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri”, kapsamında, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 24. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, SGK Rehberlik ve Teftiş Kurul Başkanı Sıddık Topaloğlu öğrencilerle bir araya geldi. Aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunu olan üç isim, deneyimlerini öğrencilere aktardı. 
 
İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü DEÜ Rektör Yardımsı Prof. Dr. Recep Yaparel yaptı. Açılışta konuşan Prof. Dr. Recep Yaparel, kariyerin; planının rasyonel olarak düşünülmesi gereken bir süreç olacağını belirterek, “Yaşanmış tecrübelerin yeni nesile örnek teşkil edeceğine inanıyorum” dedi.  Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan genç bir üniversite olan DEܒnün ilk mezunlarından olduğunu belirterek, “Aynı dönem İİBF’den mezun olmuş 2 başarılı isimle bir araya gelmekten mutluyum. Mütevazı memur bir ailenin çocuğuydum. İyi eğitim almaya çalıştım. Kendimi geliştirmek için çok çalıştım. Başarılı olmanın sırrı, işinizi sevmek ve bilgi sahibi olmaktır. Bilgi ve beceri olmadan hiçbir şeyin sahibi olamazsınız. Başkalarıyla baş edebilecek kudrete sahip olabilmek için kendinizi ve yeteneklerinizi iyi tanıyın” dedi.
 
 24. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş ise yaşanılan, karşılaşılan ve çözmeniz gereken her olayın bir sınav olduğunu belirterek, “Öğrencilik yıllarında okula yoğunlaşan bir öğrenci değildim. Siyasi eğilimlerim vardı. Esnaf çocuğu olarak dünyaya geldim. Esnaflar arasında büyüdüğüm için, onların değer yargılarını, hayata bakışlarını, duygularını öğrendim. Toplumla iç içe büyüdüm. Toplumdan uzak olarak sosyal ilişkilerde başarılı olamazsınız” dedi.
SGK Rehberlik ve Teftiş Kurul Başkanı Sıddık Topaloğlu ise İzmir’de doğup büyüyen bir esnaf çocuğu olduğunu belirterek, “İzmir, insana çok şey öğretir; demokrat, çoğulcu bir şehirdir. Farklı görüşten insanlarla medeni bir şekilde görüşmeyi, arkadaşlık kurmayı öğretir. İzmir’den aldığım kültürle Ankara’daki bürokratlık döneminde birçok sorunu hallettim. Tüm öğrencilere, işlerini, arkadaşlarını ve eşlerini çok sevmelerini tavsiye ediyorum. Yan yana oturduğunuz arkadaşınızla ileriki yaşantınızda farklı ortamlarda bulunabilirsiniz” dedi.  Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv