Kariyer Planlamanızı Doğru Hedeflere Yönlendirin

  • 0
  • 565
Yazı Boyutu:

İzmir’in yeni devletüniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimdedoğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih ve tanıtım günleridüzenliyor.

Hem tercih hem de tanıtım olmak üzere iki aşamalı olarakgençlere kariyer desteğinin sağlanacağı tercih haftası süresince, gençleringeleceklerini etkileyecek meslek seçiminden kariyer fırsatlarına, tercihedecekleri fakülte ve bölüm müfredatlarından, istihdam olanaklarına kadarbirçok önemli konuda alanında uzman akademisyen ve rehberlik servisiyetkilileri gençlerin tercihlerine yön verecek.

İlki düzenlenecek tercih ve tanıtım günleri hakkında bilgiveren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir’in engenç üniversitesi olarak, gençlere böyle bir imkanı sağlamaktan mutlulukduyduklarını söyledi.

“Yeni Fakülteler,yeni öğrenciler…”
Rektör Prof.Dr. Akhan, İKÇܒnün uluslararası standartlarda, öğrenci odaklıeğitim felsefesiyle, henüz 2.yılı olmasına rağmen gençlerin büyük beğenisinikazandığını ifade etti.

Rektör Prof.Dr. Akhan, “ İKÇÜ olarak Tıp, Sağlık Bilimleri,Su Ürünleri, Turizm, Diş Hekimliği ve Mühendislik Fakülteleri olarak geçtiğimizyıldan itibaren öğrenci almaya başlamıştık. Bu yıl bazı fakülte ve bölümlerimizilk öğrencilerini almaya başlayacak. Örneğin İktisadi ve İdari BilimlerFakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu yıl ilk öğrencilerinemerhaba diyecek. Ayrıca Biyomedikal, Mekatronik ile Harita Mühendisliğininyanında Turizm Rehberliği de ilgili fakültelerinin bünyesinde ilk öğrencilerinekavuşacak. Yaşlı Bakımı,İlk ve Acil Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı da SağlıkHizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk öğrencileri ile akademik hayatınabaşlayacak” diye konuştu.

“Kariyer planlamasınıdoğru hedeflere yönlendirin”
Fakültelerden akademisyenlerin katılacağı Tanıtım Günlerinin Çiğli anaYerleşkede, Kariyer Danışmanlığı Hizmetinin Sürekli Eğitim Merkezi(İKÇÜSEM)’deyapılacağını kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan , Sağlık, Kültür ve Spor DaireBaşkanlığının organizasyonuyla Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleriarasında gerçekleştirilecek tanıtım günlerine kariyer planlamasını doğruhedeflere yönlendirmek isteyen tüm gençleri beklediklerini ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adımlar

Bayraklı'da çocuklar yerinde öğreniyor

Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri İbramaki'de

Arşiv