Karne kabusunuz olmasın

  • 0
  • 1.854
Yazı Boyutu:

İlköğretim ve lise öğrencilerini yarıyıl karnesi heyecanı sarmış durumda. Ancak karnede olabilecek kırıklar nedeniyle ailelerin yaşayabileceği kötü sürprizlere karşı uzmanlar önemli uyarılar yapıyor. Uzman Psikolog Aydan Taşçı, her şeyden önce düşük not alan çocuklara kesinlikle tepki gösterilmemesi gerektiğini ifade etti.
 
Sorunlu karnelerle karşılaşan ailelere iletişim kurarak çözüme gidilmesi gerektiğini ifade eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi SKS Kampüs Polikliniği Psikoloğu Aydan Taşçı “Öncelikli olarak ailelerin düşük not alan çocuklarına kesinlikle tepki göstermemeliler, sorunun kaynağına inerek eksiklerin neler olduğunu anlamak için iletişim yoluna gitmeliler. Ödül –ceza sistemi uygulayan ebeveynlerinde büyük cezalara asla girmemeleri gerekir. Örnek olarak; karne tatilinde daha önceden sözü verilmiş olan tatil ödülünden vazgeçilebilir. Çocuğu cezalandırmak veya eleştirmek yerine destek olunmalıdır. Herhangi bir sorun var ise  giderilmelidir. Evebeynler her çocuğu tek tek ele alarak kendi çocuklarının sorunlarını analiz etmeli ve bunlara çözüm bulabilmelidir. Bunu yapabilmeleri için de çocuklarını çok iyi tanımalıdırlar” dedi. 
 
“OKULLARDA Kİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSLERİ DAHA AKTİF OLMALIDIR”
Okullarda bulunan psikolojik danışmanlık ve rehberlik servislerinin ebeveynler ile sürekli iletişim halinde olarak çocukları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları gerektiğini vurgulayan Taşçı; “Çocukların okulda yaşadıkları sorunları rehberlik servisiyle görüşebilir hale gelmesi son derece önemlidir. Günümüzde daha sık yaşanmaya başlayan küçük yaştaki çocuk intiharları ve evden kaçma olaylarının önüne geçilebilir. Bunu tetikleyen faktörlerden en önemlisi çocukların aldıkları zayıf notları ailelerinden gizlemek istemesi ve onlardan korkmalarıdır” diye konuştu
Aydan Taşçı “Rehberlik servislerinin daha iyi çalışarak, okul içinde aktiviteler düzenleyerek çocukların sosyalleşmesini sağlayabilirler. Bunun dışında dersleri de daha eğlenceli hale getirecek düzenlemeler yaparak, çocukların okula daha fazla yoğunlaşmasını sağlayarak başarılarını artırmaya katkı sağlayabilirler” diyerek tavsiyelerde bulundu.İZMİR(Ege Ajans/Tayfun Talih/Fatih Mercimek/ Filiz Öktem/ Semih Gün)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü kutlandı

İznik Roma Tiyatrosu’nu turizme kazandırdı

Kadınların güçlendirilmesine yönelik proje

İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

Arşiv