Karşıyaka 3 gün kırmızıya boyanacak

  • 0
  • 691
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Cumhuriyet’in 90. Yılında, önce 1000 kişi ile“Efelenecek”. Ardından, binlerce Karşıyakalı sahilde “Cumhuriyet Ateşi”niyeniden yakacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek kutlamalara tümKarşıyakalılara çağrı yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “28 Ekim’deBelediye önünden başlayacak Bayrağa Saygı Yürüyüşü’nde, 29 ‘unda ise, Karşıyakasahilinde bayraklarımızla buluşuyoruz. Gelin, Karşıyaka’ya yakışanı yapalım”dedi. 

Kutlama programınınilk günü olan 28 Ekim’de saat:19.00’da Belediye Binası önünde başlayacak “FenerAlayı ve Bayrağa Saygı Yürüyüşü” muhteşem bir gösteriye ev sahipliği yapacakolan Anayasa Meydanı’nda sona erecek. 
K
arşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nunkursiyeri 1000 kişi “Zeybek” oynayarak, Atalarına saygılarını sunacak. Bugörkemli gösteri, alanda bulunan binlerce insanın andımızı okuması, havai fişekgösterileri ile devam edecek. Havva Karakaş ise Atatürk için bestelediğişarkıyı seslendirecek. 29 Ekim’de ise, kutlamaların adresi Karşıyaka sahiliolacak. Tersane’den Bostanlı Rekreasyon Alanı’na kadar bir çember oluşturacakolan binlerce Karşıyakalı, Gündoğdu Meydanı’nda tüm belediye başkanlarının birarada vereceği işaretle, meşalelerini yakacak. Bu görsel şovun hemen ardındanise, Karşıyakalılar Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndaki “Şehnaz Sam ve Emir Yeşil”konserinde buluşacak. 

Kutlama Programı: 
1-  
28 Ekim 2013 Pazartesi  Saat 19.00FENER ALAYI VEBAYRAK YÜRÜYÜŞÜ Karşıyaka Belediyebinası önünden Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde başlayacak yürüyüş marşlarsöylenerek İskele önünden Anayasa Meydanı’na kadar sürecek. 
Saat 19.301000 KİŞİLİK DEVZEYBEK GÖSTERİSİKarşıyaka Belediyesitarafından hazırlanan program çerçevesinde 1000 kişi aynı anda zeybekoynayacak. Gösterilerden sonra sahilde havai fişekler atılacak. Türk Halk Müziğisanatçısı Havva Karakaş ise  Atatürk içinbestelediği şarkıyı sevenleriyle birlikte seslendirecek. 
Saat 20.30
KARŞIYAKA FİLARMONİORKESTRASI CUMHURİYET KONSERİDevlet SanatçımızGürer Aykal yönetiminde İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası“Karşıyaka’da Cumhuriyet Coşkusu” konseri verecek.         

2-29Ekim 2013 Salı  
Saat 21.00
KARŞIYAKA SAHİLİNDEMEŞALE ŞOV VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİKarşıyaka sahilinde,Tersane’den Bostanlı’ya zincir oluşturacak binlerce Karşıyakalı, belediyetarafından dağıtılacak meşaleleri, aynı anda yakarak, görsel bir şova imzaatacak. Saat 21.30HALKA AÇIK KONSERBostanlı RekreasyonAlanı’nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Konser verecek. 

30 Ekim 2013 Çarşamba
 
SAAT 20.30
“CUMHURİYETKONSERİ  “ Karşıyaka BelediyesiTürk Sanat Müziği korosu şef Mihriban Sayın yönetiminde Bostanlı Suat TaşerTiyatrosu’nda Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan özel bir konser verecek.

 
“9 İL, 9 SANATÇI, 90ESER” SERGİSİ  
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılınedeniyle Türkiye genelinde 9 ilde, 9 sanatçının 90 eserinden oluşan sergininİzmir’deki ayağı, Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde açılacak. 29Ekim 2013 tarihinde saat 17.30’da açılacak sergi 1 Kasım 2013’e kadargezilebilecek. 

S
ergiler eşzamanlıolarak İzmir, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Karabük, Muğla (Marmaris), Samsun,Tekirdağ ve Trabzon’da açılacak. Sergiye İzmir’den katılan ressamlar: “ AytenGüreşçi, Belgin Karakurt, Bulut Can, Çiğdem Tuncay, Mustafa Ali Kasap, MustafaYücel, Nilüfer Alper, Özlem Kılıç Soman, Ramazan Aykılıç ve Ufuk Uzman Yılmaz”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv