Karşıyaka Beyefendisi kitap oldu

Eski Karşıyaka Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, sanayici, siyaset ve iş insanı, doğma büyüme Karşıyakalı Ahmet Kemal Baysak’ın yaşamından farklı kesitleri içeren "Bir Karşıyaka Beyefendisi Ahmet Kemal Baysak" adlı kitap Gazeteci Saadet Erciyas imzasıyla okurlarıyla buluştu.

  • 0
  • 497
Karşıyaka Beyefendisi kitap oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eski Karşıyaka Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, sanayici, siyaset ve iş insanı, doğma büyüme Karşıyakalı Ahmet Kemal Baysak’ın yaşamından farklı kesitleri içeren "Bir Karşıyaka Beyefendisi Ahmet Kemal Baysak" adlı kitap Gazeteci Saadet Erciyas imzasıyla okurlarıyla buluştu. Kitabını imzalayan Erciyas, kitabının gelirinin Baysak Ailesi'nin isteği doğrultusunda Karşıya Belediyesi'nin sürdürdüğü "Karşıyaka'nın Filizleri Öğrenci Bursu Programı"na aktarılacağını söyledi.


Abdullah, Güliz, Ela, Pervin, Kemal, Banu, Atilla Baysak
Yakın kitabevinde gerçekleşen imza gününe eşi Pervin Baysak, çocukları ile ortağı ve eniştesi Cemal Tercan, eşi ve çocukları katıldı.

Saadet Erciyas, nehir söyleşi tarzında başladığı kitap çalışmasının Ahmet Kemal Baysak’ın yaşama veda etmesiyle yarım kaldığını, anısını yaşatmak amacıyla anı-anlatı türünde devam ettirme kararı aldığını söyledi. “Yakın Yayınevi'nin sahibi Levent Salıcı’nın adını koyduğu bu kitap Ahmet Kemal Baysak'a bir saygı duruşumuz” diyen Erciyas, kitapta Baysak’la 27 yıl boyunca yaptıkları seyahatler, ziyaretler, söyleşiler, sohbetler, bu sohbetlerde alınan notlar, kayıtlar, anılar ve izlenimlere yer verdiklerini dile getirdi.
Saadet Erciyas, kitabı kaleme alırken Ahmet Kemal Baysak’ın yaşamlarına dokunduğu Türkiye, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Hırvatistan, Avustralya, ABD, Almanya’dan yaklaşık yüz seksen kişiyle görüştüğünü anlattı. Erciyas, okul arkadaşları, siyaset ve iş dünyasından tanıdıklarının, sanayiciler, gazeteciler, yakınları, arkadaşları çalışma arkadaşlarının Kemal Bey’e ilişkin duygu ve düşüncelerini, görüşlerini, anılarını paylaştığını kaydetti.

Saadet Erciyas, Ahmet Kemal Baysak’ın adının çok sevdiği Karşıyaka’sında onun değerlerini, göüşlerini yansıtan bir anı evinde sonsuza dek yaşatılmasını dilediğini söyledi.

Emekli iş insanı Cemal Tercan, kayınbiraderi Baysak ile tanışmalarından, işbirliğine giderek ortak oluşlarına, eniştesi oluşuna ve kişiliğiyle ilgili duygu yüklü bir konuşmasıyla uzun süre alkışlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv