Karşıyaka’da 1 Eylül coşkusu

  • 0
  • 919
Karşıyaka’da 1 Eylül coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya Barış Günü’nü şölen havasında kutlamak isteyenKarşıyaka Belediyesi, 1 Eylül akşamını ‘barış’ şarkıları ve şiirleri ilerenklendirecek. Ünlü sanatçı Zuhal Olcay, en güzel şarkılarını Karşıyakalılariçin seslendirecek. Tüm dünya için barış istediklerini dile getiren KarşıyakaBelediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 69 yıl önce atom bombası faciasınıyaşayan Hiroşima ve Nagazaki’ye de mektup gönderecek.

 

MÜZİK ZİYAFETİ

Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek olan gecedesevilen sanatçı Zuhal Olcay sahneye çıkacak ve şarkılarını binlerce Karşıyakalıiçin söyleyecek. Konser öncesinde ise ünlü şair Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetinbarış şiirleri okuyarak alanı dolduranlara doyumsuz bir gece yaşatacak.Etkinlik saat 20.30’da başlayacak. 7’den 77’ye herkesin davetli olduğu şiirdinletisi ve konser, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

 

“TÜM DÜNYA İÇİN BARIŞ İSTİYORUZ”

Tüm dünya ülkeleri için barış dileğinde bulunan KarşıyakaBelediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bizler, Ulu Önder Mustafa KemalAtatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ anlayışıyla yetişen ve barışıruhumuzda hisseden bir nesiliz. Sınırların savaşla, kanla, cansız bedenlerledeğil; dostlukla, güzellikle ve çiçeklerle çizilmesini istiyoruz. Çocuklarımızadaha yaşanabilir bir dünya bırakmak için silahların susmasını ve barışın tümdünyaya hakim olmasını diliyorum. Barış coşkusunu birlikte yaşamak adınadüzenlediğimiz etkinliğimize herkesi davet ediyorum” dedi.

 

HİROŞİMA VE NAGAZAKİ’YE MEKTUP

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, DünyaBarış Günü’nde, 69 yıl önce, 2’nci Dünya Savaşı sırasında atom bombasıfaciasını yaşayan Hiroşima ve Nagazaki’yi de unutmadı. Her iki kentin belediyebaşkanına mektup hazırlayan Başkan Akpınar “Geçmişte olduğu gibi, günümüzde de;Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Barış,Dünyada Barış” anlayışını kendine ilke edinen ve bu anlayışı savunan Türkiye,İzmir ve Karşıyaka halkı, dünya barışını her zaman savunmuş ve savunmayada devam edecektir. İnsanlar ve ülkeler arasındaki sınırların savaşarak vekeskin hatlar ile çizilmesi değil, sınırların barış çiçekleri ile çizilerekdünyada kardeşçe yaşanması en içten temennimdir. Kadınların, çocukların veinsanların öldürülmediği, gelecek kuşaklar için de barış dolu bir dünyaolmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv