Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' coşkusu

  • 0
  • 581
Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet’in 92’nci yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık on bin Karşıyakalının katılımı ile Fener Alayı düzenledi. Bayraklar ve meşalelerle yürüyen Cumhuriyet sevdalıları; Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına bağlı kalacaklarını haykırdı. 
 
CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI
Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen Fener Alayı, belediye binası önünden başladı. Yaklaşık on bin Karşıyakalı ellerinde fenerler, Türk bayrakları ve dövizlerle Çarşı içinden Anayasa Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları atıldı. Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları ve gösteri ekibi de korteje eşlik etti. Çevredeki binalarda bulunanlar da hem alkışlarıyla hem de bayraklarıyla korteje destek oldu.

Kalabalığın Anayasa Meydanı’na girmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. Onuncu Yıl Marşı  eşliğinde alanı dolduran binlerce Karşıyakalı, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Karşıyaka Belediyesi ve KARSAV'ın halk oyunları ekipleri "Biz Cumhuriyeti Böyle Kazandık" konulu gösterilerini sundu. Sahne, Kurtuluş Savaşı sürecini anlatan dekorlarla süslendi. Gecenin sonunda ses sanatçısı Mehtap Demir, Türkülerimiz yas, ağıtlarımız isyan temasıyla türküler söyledi.

CUMHURİYET, SONSUZA KADAR YAŞAYACAK
Cumhuriyet değerlerinin sonsuza kadar yaşayacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Cumhuriyet bir aydınlanma projesidir. Paramparça edilen bir ülke için yakılan umut ateşi ve bütün ezilen halklara örnek olmuş, ilham vermiş, yol göstermiş bir insanlık mucizesidir.  Biz o mucizeyi yaratanların çocuklarıyız.  İçten içe Cumhuriyet ile hesaplaşma içinde olanlar şunu çok iyi bilsinler ki; Bilim kazanacak, eğitim kazanacak, sanat kazanacak, kardeşlik kazanacak, emek, onur, insanlık kazanacak. Biz kazanacağız" dedi.

"YENİLMEYE MAHKUMLAR"
Türkiye'nin zor günler yaşadığını dile getiren Başkan Akpınar "Cumhuriyet Karşıyaka’ya, Karşıyaka Cumhuriyet’e çok yakışıyor. Bizim ne silahımız, ne zehirli dilimiz var. Çünkü biz ne şiddetten medet umar, ne de insanları aşağılar, ötekileştiririz. Biz barışı türkülerden, kardeşliği birbirimizden öğreniriz. Şu kederli günlerde, İzmir’in ve Karşıyaka’nın aydınlık ateşiyle, bu ülkeye umut saçmaya devam etmeliyiz. Dün bu ülkenin birliği ile oynayanlar nasıl Ege'nin dibini boyladıysa, bugün Cumhuriyet kazanımlarına karşı çıkanlar da sandığa gömülecektir. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv