Karşıyaka’da Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

  • 0
  • 942
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi“Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun 2.sini gerçekleştiriyor. 10 ülkeden 12heykeltıraşın katılacağı sempozyumda yapılacak heykeller Karşıyaka’nınmeydanlarını süsleyecek. 

14 Ağustos-6 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşeceksempozyuma Yunanistan, Romanya, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Avustralya, Kore,Tayvan, Fransa ve Türkiye’den bu güne kadar yaptıkları eserler ile birçok ödülalmış heykeltıraşlar katılacak. Mavişehir Şehitler Parkı’nın yanındaki alandayapılacak çalışma vatandaşların izlemesine de açık olacak.

Kültür sanat kenti Karşıyaka için çalıştıklarını belirtenKarşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Dokuz yıldır Karşıyaka’ya pek çokheykel ve anıt hizmete açtık. Kentimizin meydanlarını, gelişmiş ülkelerdekigibi anıtlarla donatıyoruz. Çalışmalarımıza uluslararası bakışı da ekleyerekgerçekleştiriyoruz.  Karşıyaka bir ayiçerisinde 12 sanatçıdan 12 heykel daha kazanacak “ dedi.

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretimgörevlisi Yar. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür başkanlığında hazırlananprogramda Karşıyaka’ya gelecek olan heykeltıraşlara İzmir ve çevresindeki doğalgüzellikler de gezdirilecek.

Katılımcıheykeltıraşlar:  Antonis Myradias (Yunanistan),Canan Sönmezdağ  Zöngür (Türkiye),  Chifu Panaite  (Romanya), Gemma Dominguez Guerra (İspanya), Ebru Akıncı (Türkiye),  FrancescoPanceri  (Italya), Genti Tavanxhiu (Arnavutluk),  Renate Verbrugge  (Avustralya), So Dong Choe (Kore), Varol Topaç (Türkiye),  WuMing Sheng (Tayvan),  Dimitri IonSerban (Fransa) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

Edebiyatla dolu hafta sonu

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg