Karşıyaka Filarmoni’den Muhteşem Konser

  • 0
  • 837
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en iyiOpera Binaları arasında yer alan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi,Türkiye’nin tek Belediye Filarmoni Orkestrası’na ev sahipliği yaptı. KarşıyakaBelediyesi Filarmoni Orkestrası, Gürer Aykal yönetiminde verdiği “Halk ÖyküleriKarşıyaka’da” konseri ile alkış aldı. Konserin solisti ise viyolonsel sanatçısıGiovanni Sollima oldu.    

Konserin birincibölümünde solist sanatçı G. Solliama’nın besteleyip ilk olarak 2009 yılında Budapeşte’de seslendirilen “HalkÖyküleri/Masallar” eseri yer aldı. Müziğin büyülü tınıları eşliğinde sürenkonserde onlarca ülkede sahne alan Sollima’nın başarısı büyük beğeni topladı.Konserin ikinci bölümü ise adını dünyada müzik alanında duyuranbestecilerimizden biri olan Ahmet Adnan Saygun’un senfonisine ayrıldı. 

İzmir KarşıyakaBelediyesi Filarmoni Orkestrası bu sezon üçüncü konserinde  yine başarısı ile adından söz ettirdi.Kusursuz sunumları ve uyumu ile ayakta alkışlanan konserde şef Gürer Aykalmüziğe gösterilen önem nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne ve salonu dolduranmüzikseverlere teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv