Karşıyaka Opera “Viva İspanya” diyecek

  • 0
  • 912
Yazı Boyutu:

Karşıyaka BelediyesiOpera ve Tiyatro Sahnesi “Viva İspanya” diyecek. Yenilenen haliyle, yeni sezonaiddialı hazırlanan Karşıyaka Opera’da ilk konser 22 Ekim 2013  Salı günü saat 20.30’da gerçekleşecek. Konserdesoprano Deniz Yetim, piyanoda Fügen Yiğitgil, viyolonsel’de Zeynep Eren ileklarnette Evrim Güvemli sahne alacak.

İspanya’nın şarkılar, danslar veoyunlarından oluşan müzikli Zarzuela aryaları ve tanınmış bestecilerin eserleriyorumlanacak. Dünya müzikleriniKarşıyaka’da sanat severlerle buluşturduklarını belirten Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak, “Türkiye genelinde en prestijli ödüllerden biri olanSemiha Berksoy Opera Ödülü bu yıl salonumuza verildi. Yaptığımız hizmetlerinülke genelinde ses getirdiğini görüyoruz. Sahnemiz üçüncü sezonuna daha iddialıhazırlandı. Müziksever herkesi yine salonları doldurmaya davet ediyoruz“çağrısında bulundu.
 
Karşıyaka Opera’da24 Ekim 2013 tarihinde ise alanlarında Türkiye’de en iyilerinden olan BorusanQuartet sahne alacak. Oda müziği konserinde dünyaca ünlü besteci Beethoven’ineserleri seslendirilecek.
 
28 Ekim 2013 gecesiise Cumhuriyet Bayramına özel Devlet Sanatçısı Şef Gürer Aykal yönetiminde “İzmirKarşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası” bir konser verecek. Konserde solistolarak Hande Küdan sahne alacak.
 
Ekim ayının sonkonseri ise, “Karşıyaka’da Sonbahar” ismiyle gerçekleşecek. 30 Ekim 2013 gecesiviyolonsel Özge İleri Christopoulos ile piyanoda Senem Zeynep Ercan tınılarıylamüzikseverlerin karşısında olacak. 
 
Davetiye ve biletleriçin Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi Tel: 0232-330 64 04Adres: 6445 sokak No23- Atakent-Karşıyaka  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv