Karşıyaka sanatta dünyaya açılıyor

  • 0
  • 1.102
Karşıyaka sanatta dünyaya açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sanatsal etkinliklerle adından söz ettiren KarşıyakaBelediyesi, Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda önemli biradım daha attı. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeliile işbirliği yapan belediye, dans ve sanatla ilgili projelerini uluslararasıarenaya taşıyacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Kültürel ve sanatsalfaaliyetlerimizi önce yurt ölçeğinde sonra da dünya genelindesergileyeceğiz" dedi.

 

ULUSLARARASI GÖSTERİLER
Dünya ve Avrupa çapında "En İyi Koreografi"ödülleri ve madalyaları bulunan Natalia Ulutaş Zandukeli, yılların sanatbirikimini artık Karşıyaka için kullanacak. Ünlü Bolşov Balesi'nde, dünyanın eniyi baletlerinden sayılan Nuriyev'in öğrencisi olan, en saygın balelerde rollerüstlenen ve bir süredir meslek yaşamını koreograf olarak devam ettirenZandukeli, iki ay önce Karşıyaka Belediyesi ile anlaştı. Karşıyaka BelediyeBaşkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın büyük destek verdiği Zandukeli, belediye bünyesindeilk iş olarak Smyrna Koreografi Topluluğu'nu oluşturdu. 8 - 17 yaş aralığındaki35 öğrenci ile çalışmalarına başlayan Natalia Zandukeli, farklı türlerdeki dansve müzikleri harmanlayacak ve zengin kültür mozaiği oluşturan gösterilerhazırlayacak. Zandukeli himayesinde oluşturulan Smyrna Koreografi Topluluğu,önce yerelde sonra ulusal ve uluslararası gösterilerde Karşıyaka Belediyesi'nitemsil edecek. Dansçılar, gösterilerde Lazca, Ermenice ve Türkçe gibi farklıdilleri de kullanacak ve kültür alışverişinde bulunulacak.

 

"SANATIN BAŞKENTİ KARŞIYAKA OLACAK"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başarılısanatçı Zandukeli'nin Karşıyaka adına çok önemli işler yapacağına inandıklarınısöyledi. Başkan Akpınar "Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapmakistiyoruz. Bunun için kararlı adımlar atıyoruz. Ses getirecek projeler içinhazırlık aşamasındayız. Natalia Zandukeli, bu aşamada Karşıyaka veKarşıyakalılar için önemli bir şans ve fırsattır. Kendisinin, ilçemizden çokyetenekli sanatçılar çıkaracağına da inanıyoruz. Ekibi ile birliktegösterilerini Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında sergileyebilmesi içingereken tüm desteği vereceğiz" dedi.

 

"BARIŞ MESAJLARI VERECEĞİZ
Karşıyaka'nın adını ve sanattaki başarısını dünyayaduyuracaklarını söyleyen Natalia Zandukeli, "Smyrna Koreografi Topluluğuolarak Karşıyaka'nın adını sanat alanında dünyaya duyurmak için çalışmalarımızısürdürüyoruz. Baleden halk oyunlarına kadar çok farklı kültürlere ait dans vemüziklerin harmanlandığı gösteriler hazırlıyoruz. Şarkılarımızla da dünyayabarış mesajları vermek istiyoruz. Dünya çapında önemli şampiyonalara katılarakhem Karşıyaka'yı hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sanat vesanatçının kıymetini bilen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'adesteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv