Karşıyaka Spor Kulüpleri ve Dernekleri Birliği Kuruldu

Karşıyaka’da amatör spor kulüpleri ve derneklerini bir çatı altında birleştirmek amacıyla “Karşıyaka Spor Kulüpleri ve Dernekleri Birliği” kuruldu.

  • 0
  • 551
Karşıyaka Spor Kulüpleri ve Dernekleri Birliği Kuruldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka’da amatör spor kulüpleri ve derneklerini bir çatı altında birleştirmek amacıyla “Karşıyaka Spor Kulüpleri ve Dernekleri Birliği” kuruldu.

Bostanlıspor, Karşıyaka Sanat Derneği, Basketbol Adamları Derneği, İzmir (Karşıyaka) Aikido Kulübü, Alternatif Enerjik Sporlar Kulübü (AES), Sağlam Adam GMY ve Karşıyaka Starları Gençlik ve Spor Kulübü’nün önerliğinde kurulan “Karşıyaka Spor Kulüpleri ve Dernekleri Birliği”ne Avni Erboy, Muzaffer Tuğsavul, Volkan Çetin, Aytaç Uyanıker ve Tolga Akyel’den oluşan 5 kişilik icra komitesi seçildi. İlk toplantıda da İcra Komitesi başkanlığına da Avni Erboy getirildi. 

Amaçlarının Karşıyaka’daki amatör spor kulüpleriyle spora yakın derneklerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini sağlamak olduğunu ifade eden birliğin icra komitesi başkanı Avni Erboy, şu açıklamayı yaptı:
“İlk etapta 7 spor kulübü ve dernek bir araya gelerek böyle bir oluşumu gerçekleştirdik. İzmir’in dört bir yerinde ilçelerdeki amatör spor kulüpleri federasyon adı altında toplanıyor. Karşıyaka’da da böyle bir oluşum yapıldı ancak doğru yönetilmediği için dağılarak kapatıldı. Biz federasyon kurma amacını birliğin temellerini sağlam atıp, taşları yerine tamamen oturttuktan sonra, ancak kısa bir zaman dilimi içinde düşünüyoruz. İlk etapta Karşıyaka’da dağınık halde olan spor kulüplerini bir araya toplamak arzusundayız. Hiçbir siyasi amaç ve doğrultusunda da değiliz. Bunu peşinen ilan etmek istiyoruz. Her kesimle dostuz. Bizim tek gayeniz, dernek tüzüğünün gerektiği sportif, sanatsal faaliyetleri yürüterek Karşıyaka’ya hizmette bulunmak. Spora ve derneklere destek olanları sıkboğaz etmeden birlik ve beraberlik içinde doğru faaliyetler yapmak, yapılmasını sağlamak. Bu kulüplerimize çalışacak alanları temin etmek, bulmak. Kendi tesislerine sahip olmalarına ön ayak olmak.  Karşıyaka Kaymakamlığı ve özellikle de amatör spora büyük destek veren Karşıyaka Belediyesi ve sporcu başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile “doğru projelere” imza atmak istiyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri üreterek her yaş grubu vatandaşımıza spor, kültür, sanat, müzik başta olmak üzere çeşitli aktiviteler yaptırmak arzusundayız. Birliğimizin tek amacı, daha güçlü olmak, daha çok kitleye ulaşabilmek,  daha iyi hizmet vermek. Tek tek istekte bulunmaktansa, insanları, kurum ve kuruluşları bıktırmadan birlikte hareket etmeyi sağlamak.”

Erboy, sporun ve sanatın çeşitli branşlarında aktif olarak faaliyet gösteren kulüpleri bünyelerine dâhil etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekleyip, “Birlikten kuvvet doğar” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv