Karşıyakalı Dansçılar Dünya Şampiyonu

  • 0
  • 760
Karşıyakalı Dansçılar Dünya Şampiyonu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bulgaristan’da düzenlenen 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’na katılarak Türkiye’yi temsil eden tek ekip olan Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu, yarışmalar sonunda rakiplerini geride bırakarak Dünya Şampiyonu oldu. Şampiyon dansçılar, organizasyonun en büyük ödülü 'Grand Prix'ile 'En İyi Koreografi' ödüllerini de aldı.

 

İLK YARIŞMA İLK ZAFER

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın isteği ile belediye bünyesinde kısa bir süre önce kurulan Smyrna Koreografi Topluluğu, ilk kez katıldığı 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’nda büyük bir zafer elde ederek Dünya Şampiyonu oldu. Avrupa Parlamentosu ve UNESCO'nun destekleriyle Bulgaristan’da yapılan şampiyonada, ülkemizi temsil eden tek ekip olan Karşıyakalı dansçılar, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

 

ÖDÜLE DOYMADILAR

8 - 17 yaş arası 35 dansçıdan oluşan Smyrna Koreografi Topluluğu, 'Gençlik ve Karma' kategorisinde yarıştı. Farklı türlerdeki dans ve müzikleri harmanlayan ekip, zengin kültür mozaiği oluşturan gösterileri ile büyük beğeni topladı. Kendi kategorisinde 'Dünya Şampiyonu' olan topluluk, aynı zamanda şampiyonanın en büyük ödülü olan 'Grand Prix'in de sahibi oldu. Ayrıca, Eurofolk Tv Özel Ödülü de ekibe verildi. Topluluğun kurucusu olan ünlü sanatçı Natalia Zandukeli Ulutaş ise 'En İyi Koreografi Ödülü'ne layık görüldü. Karşıyaka’nın şampiyon dansçıları, meclis toplantısına gelerek mutluluklarını paylaştı. Kısa bir gösteri de sunan dansçılar, Sarı Gelin türküsünü hem Türkçe hem Ermenice okuyarak barış mesajları verdi.

 

"DÜNYA SAHNESİNE YAKIŞTIK"

Topluluğun dansçıları ile kurucusu Natalia Zandukeli Ulutaş'ı makamında konuk ederek sevinçlerini paylaşan Başkan Akpınar, "Bize bu büyük gururu yaşatan ekibimizi kutluyorum. Kendilerine inanmakla, desteklemekle ne kadar doğru yaptığımızı gösterdiler. Karşıyaka, sanat kenti olacak ve sanatta dünyaya sesini duyuracak dediğim zaman bunu kastediyordum. Beni yanıltmadığınız için de teşekkür ederim. Dünya sahnesine çok yakıştık. Kentimizi sanatla dünyaya duyurmaya devam edeceğiz" dedi. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeli Ulutaş ise,"Başarımızın arkasında, belediyenin bize olan güveni ve desteği var” diye konuştu.

 

MİLYONLAR İZLEDİ

Bu sene geçen yıllara oranla daha geniş kapsamlı olarak düzenlenen şampiyonada 48 ülkeden 115 ekip yarıştı. Organizasyonun jürisinde ise Rusya St Petersburg Dans Akademisi’nden profesörler, Bulgaristan Sofya Dans Akademisi bölüm başkanları ile sanat dünyasının tanınmış isimleri yer aldı. Şampiyonada yarışan tüm grupların performansları, 52 uluslararası kablolu televizyon kanalı ve Avrupa’yı kapsayan 4 uydu televizyonunca canlı yayınlandı. Dünyanın dört bir yanından izleyiciler de en beğendikleri ekiplere internet üzerinden oy verdi.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv