Karşıyakalı muhtarlarda bir 'filiz' okutacak

  • 0
  • 794
Karşıyakalı muhtarlarda bir 'filiz' okutacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Taşıyoruz- Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesine bir destek de Karşıyakalı muhtarlardan geldi.  Başkan Akpınar’ı ziyaret eden ilçenin 27 mahalle muhtarı, aldıkları ortak kararla, bir üniversite öğrencisine burs vereceklerini açıkladı.

 

"BİZ DE VARIZ" DEDİLER

 

Karşıyaka Belediyesi’nin ülke gündemine oturan “Karşıyaka’nın Filizleri” projesine bir destek de mahalle muhtarlarından geldi. Karşıyaka Muhtarlar Derneği olarak projenin yaygınlaşması için apartmanları tek tek dolaştıklarını belirten 27 mahalle muhtarı, dernek olarak bir üniversiteliyi de kendilerinin okutacağı sözünü verdi. Böylece, projeye katılan apartmanlarla eşleştirilen üniversite öğrencilerinin yanı sıra, bir öğrencinin bursu da Karşıyaka Muhtarlar Derneği sorumluluğunda olacak. Diğer sivil toplum örgütleri de bu yöntemle öğrenci okutabilecek.

 

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAĞIZ"

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar" Karşıyaka Belediyesi olarak, her apartman bir öğrenci okutsun istedik ve 'Karşıyaka'nın Filizleri' projemizi başlattık. Karşıyakalı muhtarlar da kendilerine yakışanı yaptı. Bir yandan apartmanların projeye katılımı için mesai harcarken, bir yandan da sosyal sorumluluk bilinci gereği, kendileri de bir öğrenci okutmaya karar verdi. Bu son derece mutluluk veren bir durum. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Proje ile ilgili yapacağınız çalışmalar, bizler için çok değerli olacak ve sizlerin sayesinde Türkiye'ye örnek olacağız" dedi.

 

"PROJEYİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

 

Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat ise "Belediye ve halk işbirliği ile gerçekleştirilen bu proje, biz muhtarlarda da memnuniyet yarattı. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu yönetimi de ulusal gündeme taşınan bu projeyle ilgili bizzat arayarak bilgi istedi. Projeyi hem Karşıyaka'ya hem de ülke gündemine yaymak için çalışıyoruz. Bunu yaparken, eğitime bir nebze de olsa katkımız olsun istedik ve Karşıyaka Muhtarlar Derneği olarak bir öğrenci de biz okutmaya karar verdik. Biz de sezon boyunca bir kardeşimizi destekleyeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv