Kasım’da bir başkadır sanat

  • 0
  • 1.218
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin sinema, tiyatro, konser ve sergilerden oluşanetkinlikleri, İzmirlilere “sanat dolu bir sonbahar” yaşatacak.  

İzmirlilerin kültür ve sanathayatına katkı koymak amacıyla birbirinden farklı etkinlikler düzenleyen İzmirBüyükşehir Belediyesi, hem tiyatro ve konser organizasyonlarıyla hem de sinemagösterimleriyle sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi(AASSM), 6 Kasım Çarşamba akşamı“Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars”’ı ağırlayacak. Konserin başlama saati,20.00. 11 Kasım Pazartesi akşamıİzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), “Carmina Burana”yı sahneleyecek.Gösterinin biletleri İZDOB’tan alınabilir.

Fotoğrafseverler, 12 Kasım’dan itibaren Lynn Gilbert’in“İpek Yolu – Görkemli Alanlar” sergisini gezebilecek. 30 Kasım’a kadar açık kalacaksergi, Pazar günleri hariç 09.00 – 17.30 saatleri arasında ücretsizgezilebilecek.

12 Kasım Salı günü, Şef Çiler Akıncı yönetimindeki “Flutensemble konseri seyirciyle buluşacak.
13 Kasım Çarşamba
akşamı, “ElektroDeluxe” konseri gerçekleştirilecek.
19Kasım
’da Şeniz Duru’nun piyano resitali İzmirli sanatseverlerle buluşacak.
20 Kasım
günü, “Aydın Esen Group”konseri gerçekleştirilecek.
26 Kasımakşamı Aziza Mustafa Zadeh Trio, İzmirlilere unutulmaz bir akşam yaşatacak.AASSM’deki tüm konserlerin başlama saati 20.00 ve biletleri İzmir Sanat ileAASSM gişelerinden temin edilebilecek. 

Yeniden Sinematekİzmir Sanat’ta Kasım ayısüresince, “Alman sineması”ndan seçkin örneklerin gösterileceği “YenidenSinematek” filmlerinih ilki, Robert Wiene yönetmenliğindeki “Dr. Caligari’ninMuayenesi” olacak.
8 Kasım Cuma
,saat 20.00’de gösterilecek olan 1920 yapımı film, dram, korku ve gerilimöğelerini taşıyor.
15 Kasım Cuma
günü, “Mavi Melek” izleyiciyle buluşacak. Marlene Dietrich’idünyaca üne kavuşturan filmde diğer rolleri Emil Jannings ve Kurt Gerronpaylaşıyor. Filmin yönetmeni ise Josef Von Stenberg.

22 Kasım Cuma
günü, “Bir Şehir Katilini Arıyor”, beyaz perdeyeyansıyacak. Fritz Lang yönetimindeki 1931 yapımı filmde Peter Lorre, EllenWidmann, Inge Landgut rol alıyor.
Sinematek gösterimlerinin Kasım ayındaki sonfilmi ayın 29’unda, “Aguirre,Tanrının Gazabı” filmi olacak.” Werner Herzog tarafından yönetilen filmde KlausKinski, Helena Rojo gibi önemli isimler oynuyor. 1972 yapımı film,Almanya-Peru-Meksika ortak yapımı.  

 Çocuklara özel İzmir Büyükşehir Belediyesidüzenlediği kültür sanat etkinliklerinde çocukları da unutmadı. “Uzakdoğu’yaYolculuk” isimli çocuk tiyatrosu, 11 –18 ve 25 Kasım tarihlerinde, 11.00 – 14.00 saatlerinde ücretsiz olaraksahnelenecek. Müzikli oyun, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda minikizleyicileriyle buluşacak.

Ahmet Akdeniz’in yazıp yönettiği“Pofidik ile Patikcan” oyunu 11-18-19-26-30Kasım tarihlerinde İzmir Sanat’ta sahnelenecek. Mavi Sanat Tiyatrosu’nun busezonki ilk oyunu olan “Pofidik ile Patikcan”, kuklalarla hayli renkli sahneleroluşturuyor.

 İsmet İnönü konserleriİzmir Büyükşehir Belediyesi TürkHalk Müziği korosu, Şef Yolcu Bilgiç yönetiminde, 12 Kasım Salı günü, saat 20.30’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndegerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi TürkSanat Müziği korosu, Şef Yavuz Karabulut yönetiminde, 19 Kasım günü müzikseverlerle buluşacak. 20 Kasım günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasıkonseri gerçekleştirilecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde, Şef Hüseyin Çebiyönetimindeki konserin başlama saati 20.30’da.

7 – 12 yaş arasındaki 80 çocuktanoluşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, “Öğretmenler günü özelkonseri”nde İzmirlilerle buluşacak. 24Kasım Pazar günü saat 19.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde başlayacakkonseri, Şef Ayten Baysal yönetecek, piyanoda Dicle Talayhan eşlik edecek.

 İzmir Sanat14 Kasım Perşembe akşamı İzmir Sanat, “Artwell Trio”yu ağırlayacak.Saat 20.00’de başlayacak konserde Gözde Yaşar (viyolonsel), Suzan Şenol(piyano) ve Tolga Kulak (keman)sahne alacak.
21 Kasım Perşembe, Çağıl Kaya “Bir Şeyler Eksik” ile İzmirSanat’ta. Saat 20.00’de başlayacak konserde sanatçıya Serhan Erkol (Saksafon),Tamer
Temel (Saksafon), Aslper Yılmaz (Bas), Volkan Öktem (Davul) eşlik ediyor.
28 Kasım Perşembe günü, “Klarissimo” grubu İzmir Sanat’tamüzikseverlerle buluşacak. Konserin başlama saati 20.00’de.

Özgü Namal ve Selen Uçer’in yeraldığı tiyatro oyunu “Kuçu Kuçu”, 27Kasım Çarşamba günü, saat 20.00’de İzmir Sanat’ta tiyatroseverlerlebuluşacak.
Etkinliklerin biletleri, AASSM,İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi gişeleri ile http://www.izmir.bel.tr/Kultursanatsitesinden temin edilebilir.
Çetin Emeç Sanat Galerisi ise 7Kasım’dan itibaren fotoğrafa gönül vermiş isimleri ağırlayacak. İzmirBüyükşehir Belediyesi Fotoğraf Kulübü’nün sergisi, 20 Kasım’a kadargezilebilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Arşiv