KATARAKT CERRAHİSİNDE BIÇAKSIZ AMELİYAT DÖNEMİ

  • 0
  • 827
KATARAKT CERRAHİSİNDE BIÇAKSIZ AMELİYAT DÖNEMİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, gelişen teknolojiyle birlikte uygulanan lazerli bıçaksız ameliyatların hasta konforunu arttırırken, iyileşme sürecini de kısalttığını söyledi.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nde kullanılan Femtosaniye Lazer cihazıyla gerçekleştirdikleri operasyonların yüksek bir başarı yüzdesine sahip olduğunu ifade eden Asena, hekim hatasını azaltan ve milimetrik kesileri düzgün bir şekilde gerçekleştiren cihazın, hem doktorlara hem de hastalara büyük kolaylık sağladığına dikkat çekti.

Femtosaniye cihazıyla yaşa bağlı olarak sıklıkla görülen katarakt hastalığını tedavi ettiklerini belirten Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Göz içindeki kataraktlı bölge, femtolazer cihazıyla  parçalanıyor. Daha sonra fako cihazıyla katarakta ultrason dalgaları (ses dalgaları) gönderilerek katarakt eritiliyor ve temizleniyor. Kişiye özel üretilen göz içi yapay merceğin yerleştirilmesiyle de operasyon tamamlanıyor” bilgisini verdi.
Tıp alanındaki teknolojik gelişmelerle birlikte multifocal lenslerin kırma kusurlarını düzelttiğini kaydeden Asena, hastaların ameliyatın ertesi günü, normal yaşamlarına geri döndüğünü hatırlatarak, “Katarakt tedavisinde uygulanan göz içi lensle, kataraktın yanı sıra; miyop, hipermetrop, astigmat ve yakını görme rahatsızlıklarının tedavisinde de yüksek başarı sağlıyoruz. Hasta hem katarakttan hem de gözlükten kurtuluyor. Günlük yaşamında önemli bir görüş konforu yakalıyor” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv