Kazananlar Kulübü” yine işbaşında

  • 0
  • 834
Yazı Boyutu:

Türk sporunun lokomotifiİzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında 132’si altın tam 400 madalya kazandı;1 Dünya, 5 Avrupa, 2 Akdeniz, 1 Balkan ve 14 Türkiye şampiyonluğu elde edip 4Türkiye rekorunun sahibi oldu.  

Sporcu ve faal branş sayısı açısından ülkemizin en büyükkulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü,2013 yılındaki ulusal ve uluslararası şampiyonalarda elde ettiği başarılarlagöğsümüzü kabarttı. İzmir’e 132’si altın 400 madalya kazandıran Büyükşehirli sporcular;1 Dünya, 5 Avrupa, 2 Akdeniz, 1 Balkan ve 14 Türkiye şampiyonluğu alırken 4Türkiye rekorunun altına imzasını attı. 

Türkiye’nin gururu oldular
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 2013’teki en önemlibaşarısını, Polonya’daki Dünya Gençler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda tümrakiplerini dize getirerek altın madalya kazanan İpek Özgün Deper elde etti.Buse Tosun, Bulgaristan’daki Dünya Genç Bayanlar Güreş Şampiyonası’nda ikinciolup İzmir’in sesini dünyaya duyurdu. Ferhat Arıcan, Hırvatistan’daki Dünya Kupası’ndaparalelde; Mevlüt Arık, İran’daki Dünya Kupası Güreş Şampiyonası’nda, SergenGündüz ise ABD’deki Görme Engelliler Dünya Kupası’nda 3. olma başarısınıgösterdiler.

İzmirli sporcular, çeşitli kategorilerdeki Avrupaşampiyonalarından 5 altın, 7 gümüş, 5 bronz madalya çıkardı. İzzettin Kanatbedensel engelli halterde, Buse Tosun genç bayanlar güreşte, Tolga İslamoğlutekvandoda, Cankut Emiroğlu satrançta, Ali Osman Yangöz-Aybüke Aktuna ikilisiokçulukta altın madalyaları boyunlarına taktılar. Gülşah Kocatürk (judo), RemziBaşakbuğday -  Berkcan Süngü – Mehmet Koruyucu (tekvando), İpek ÖzgünDeper (bilek güreşi) ve Aybüke Aktuna (okçuluk) Avrupa ikinciliği alırlarken,İzmir Büyükşehir Belediyespor, Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda da yineikincilik kürsüsüne çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, AkdenizOyunları’nda 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz, Balkan Şampiyonası’nda 1 altın, 1bronz, İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda 1 gümüş madalya aldılar. Gamze Özgör10 bin metre yürüyüşte 49.75 ile Derya Yıldırım 400 metrede 55.07 ile İzzettinKanat bedensel engelli halterde 190 kg ile Cafer Yaşar da aynı branşta 150 kg.ile yeni Türkiye rekorlarının sahibi oldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kutlamalar Futbol Turnuvası ile Başladı

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Arşiv