Kazançoğlu Kosova’nın Fahri Turizm Büyükelçisi

Kosova Cumhuriyeti’nin başkenti Priştine’de 1. Kosova Turizm Fuarı gerçekleştirildi. Fuarın açılışına İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi ve Uluslararası Balkan Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Genel Başkanı Akın Kazançoğlu katıldı.

  • 0
  • 654
Kazançoğlu Kosova’nın Fahri Turizm Büyükelçisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kosova Cumhuriyeti’nin başkenti Priştine’de 1. Kosova Turizm Fuarı gerçekleştirildi. Fuarın açılışına İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi ve Uluslararası Balkan Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Genel Başkanı Akın Kazançoğlu katıldı.
 
Kosova medyasının yoğun ilgi gösterdiği fuarda 7 ayrı ülkeden 120 katılımcı stantlarıyla yer aldı. Geçtiğimiz yıl Kosova Turizm Birliği Başkanı Baki Hoti ile memorandum iş birliği protokolü imzalayan BATÜDER Genel Başkanı Akın Kazançoğlu, fuar kapsamında Arnavutluk Turizm Birliği Başkanı Rrahman Kasa ve Karadağ Ulçin Turizm Derneği Başkanı Gzim Hajdinaga ile de memorandum iş birliği protokollerini imzaladı.
 
Fuar kapsamında Kosova Turizm Birliği tarafından Akın Kazançoğlu’na Kosova Cumhuriyeti turizmine, tanıtımına, gelişmesine ve aynı zamanda Kosova tarihi ile kültürler değerlerini tanıtmakta sağladığı katkılardan dolayı Kosova Cumhuriyeti Fahri Turizm Büyükelçisi ödülü verildi.
 
Kosova Turizm Birliği (Tourism Union of Kosova) Başkanı Baki Hoti yaptığı konuşmada, “Kosova Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana Kosova’nın başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede bilinirliğinin artması için yoğun çalışmalarda bulunan, Kosova’nın öncelikli turizm sektörünün gelişmesi için bilgi birikimini karşılıksız aktaran ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti arasında bir köprü vazifesi gören Akın Kazançoğlu’nu, Kosova Cumhuriyeti Fahri Turizm Büyükelçisi olarak ödüllendirmekten şeref duymaktayız” dedi.
 
Baki Hoti’den ödülünü alan Akın Kazançoğlu yaptığı konuşmada; “Dost ve kardeş ülke Kosova Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olmaktan ve kültürel miraslarına sahip çıkan bu güzel ülkenin her gün birer adım ileriye gittiği görmekten büyük mutluluk duymaktayım. İzmir Ticaret Odası Başkan Vekilliğim sürecinde tüm balkan ülkelerinin Ticaret ve Ekonomi Odaları ile İzmir Ticaret Odası’nı Kardeş Oda yapma imkanını yakalamıştık. Bu birlikteliklerin bugün ülkeler arasında gerek ticari gerekse kültürel açıdan birçok işbirliği ile sonuçlanmasını görmekte bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Bizler bu ödülün sorumluluğu, bilinci ile dost ve kardeş ülkemiz Kosova Cumhuriyeti'yle yaptığımız ticari iş birliklerini, kültürel bağlantıları, sosyal ilişkileri nasıl daha fazla arttırır ve güncel tutabiliriz, bunun heyecanıyla çalışmalarımızı büyük bir şevkle sürdüreceğiz” dedi.
 
Akın Kazançoğlu, Kosova ziyareti kapsamında Kosova Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı ve KDTP (Kosova Demokratik Türk Partisi) Genel Başkanı Fikrim Damka’yı ziyaret etti. Damka ve Kazançoğlu uzun yıllara dayanan dostlukları ışığında iki dost ülkenin işbirliği içerisinde sürdüreceği çalışmalara yoğunlaşarak katkı koymaya devam edeceklerine mutabık kaldılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv