Kemalpaşa Atatürk Ortaokul’u öğrencilerinden Ata’ya çoşkulu anma

  • 0
  • 1.040
 Kemalpaşa Atatürk  Ortaokul’u öğrencilerinden Ata’ya çoşkulu anma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kemalpaşa Merkez Atatürk Ortaokul’u öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde Kemalpaşa Belediyesi Atatürk Salonu’nda anma töreni düzenledi. Törene Kemalpaşa  Kaymakamı Kamuran Taşbilek,  Milli Eğitim Müdürü  Fikret Yılmaz,  Atatürk İlkokulu Müdürü Mehmet Zeki Pulat,    öğretmenler, aileler ve öğrenciler katıldı. Törende öğrenciler tarafında gerçekleştirilen oratoryo ve keman eşliğinde şiir dinletisi  yoğun ilgi gördü.

Kemalpaşa Merkez Atatürk  Ortaokulu öğrencileri   Şüheda Atmaca, Şule Mutlu, Tuğçe Gümüş ve  G. Işıl Durak “Çanakkale Türküsü”nü kemanları  ile seslendirdi.  Salonda duygusal anlar yaşatan dinletide  bazı izleyenler göz yaşlarına hakim olamadı. Kemalpaşa Merkez Atatürk  Ortaokulu öğrencilerinden   Şüheda Atmaca, “Bizler; Atatürk’ün ümit ettiği  gençlik olacağız. O’nun izinden ve gösterdiği hedeflerden  ayrılmayacağız. Çünkü Atatürk cumhuriyeti bizlere emanet etti. Bugün arkadaşlarımla birlikte kemanlarımızla “Çanakkale Türküsü”nü  seslendirdik. Daha güzelini yapmak için Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’ndan kurslar alacağız. Atatürk bizlerden bunu bekliyor” diye konuştu.

Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Merkez Atatürk  Ortaokulu  öğretmenlerinden Fatih Ekici; “Bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Komutan, eşsiz devlet adamı, Atatürk’ümüzü, sonsuzluğa uğurladığımız günün, 76.ncı yıldönümünde onun büyük anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Atatürk’ün ‘Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini  ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar’ sözünü  rehber edinmeliyiz” diye konuştu.

Ekici; konuşmasında ayrıca  programın hazırlanmasında emeği geçen Kemalpaşa Merkez Atatürk  Ortaokulu öğretmenleri Hilda Lokaç, Esen Sayar, Nihal Çakmak’a ve öğrencilere teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv