Kent “çok özel” hastane

  • 0
  • 1.433
Yazı Boyutu:

Üniversite hastanesi olmadığı halde üniversite hastanelerinde verilebilen hizmetleri hastalara sunma hedefiyle yola çıkan İzmir Kent Hastanesi, “çok özel” olma özelliğini, yeni açılan kemik iliği nakli ve ağrı merkezleriyle perçinledi. Bölgenin en kapsamlı kanser merkezini kurmak için çalışmalarının sürdüğünü belirten Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, “Kent Hastanesi denildiği zaman akla sonucu ölüm olabilecek kadar ciddi hastalıkların ve hastaların tedavi edildiği bir hastane gelmeli, bunu başarmak için çalışıyoruz. Zor işleri yaparak en çok tercih edilen hastane olmak istiyoruz” dedi.
KENT’İ FARKLI KILAN ÖZELLİKLER
Ulusal ve yerel basının Ege Bölge Temsilcilerini konuk eden Dr. Yıldırım, Kent Sağlık Grubu’nun tetkik ve tedavi hizmetlerinde ulaştığı noktayı, yeni bölümleri anlatıp 2013 yılı proje ve hedeflerini açıkladı. Toplantıya uzun yıllar Sağlık Bakanlığı ve İzmir Sağlık Müdürlüğü’nde yönetici olarak görev yaptıktan sonra Medikal Koordinatör olarak Kent’e geçen Dr. Özgen Aytaç’ da katıldı. Kent’in farklı bir kategoride büyümeyi hedefleyip, “özel işler” yapmak için ortaya çıktığını belirten Dr. Yıldırım, “Organ nakilleri, aort cerrahisi, girişimsel radyoloji, medikal onkoloji, göğüs cerrahisi, tüp bebek, kardiyovasküler cerrahi, bizim güçlü ve farklılığımızı ortaya koyan hizmetlerimizden bazıları” diyerek şunları söyledi:
 
KEMİK İLİĞİ NAKLİ MERKEZİMİZ YAKIN COĞRAFYANIN DA HİZMETİNDE
“ Son dönemde kemik iliği nakli merkezimizi devreye soktuk. Ultra standartlarda bir merkez kurduk. Ve şu ana kadar 8 nakil gerçekleştirdik. Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan’dan gelen yabancı hastalarımıza da bu hizmeti vermeye başladık. 10 yataklı bir merkez. İhtiyaca bağlı olarak bu kapasiteyi artırabileceğiz. Bilindiği  gibi Kent Hastanesi özelde ilk pankreas ve ince bağırsak nakillerinin gerçekleştiği merkez. Böbrek nakil programımız sürüyor. Yıllık nakil sayımızı 100-150’ye çıkarmak istiyoruz. Ekibimiz her geçen gün çok daha fazla insana ulaşıyor ve hedefimiz de ilk etapta Ege Bölgesi’nin tercih edilen böbrek nakli merkezi olmak. Karaciğer Nakli Merkezimiz,  Türkiye’nin ilk 2-3 merkezinden biri. Özellikle çocuk karaciğer nakillerinin yapıldığı tek merkeziz diyebiliriz. Geçen yıl  150 civarında karaciğer nakli ameliyatı başarıyla gerçekleşti. Karaciğer nakli merkezimiz, Gürcistan başta olmak üzere yurt dışından en çok hasta kabul ettiğimiz bölümlerden biri. ”
 
ORGAN NAKLİ ÜCRETSİZ DİYE İLAN ETMEK ZORUNDAYIZ
Dr. Yıldırım, karaciğer, böbrek ve kemik iliği nakillerinin Kent’in  Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşmalı branşları olduğunu hatırlattı. Yıldırım, “Kent Hastanesi özel ve kalitesi yüksek bir hastane. Bu da insanlarda eşittir bu tür hizmetler mutlaka ve mutlaka yüksek paralarla yapılıyordur, algısını oluşturuyor. Oysa hiçbir organ nakli hastası tek kuruş ilave ücret ödemeden bu hizmetleri alıyor, tedavi oluyor. Bu algıyı değiştirmeye çalışıyoruz. Hatta ek ücret alınmadığını ilanlar asıp duyurmak zorunda kalıyoruz.  Bunlar bizim güçlü alanlarımız. Zor işleri yaparak en çok tercih edilen hastane olmak istiyoruz” dedi.
Dr. Yıldırım, organ nakli gibi, medikal onkoloji (kemoterapi) ile SGK anlaşmalı hekim kadrosuyla verdikleri by pass ve anjiyo hizmetlerinden de ek ücret alınmadığını kaydetti. Onkolojinin diğer güçlü ve hedef alanları olduğunu kaydeden Dr. Yıldırım, “Medikal onkolojide kapasitemizi iki katına çıkardık. Radyasyon Onkolojisi alanında bölgenin en iddialı projesini hazırlayıp Sağlık Bakanlığı’na gerekli onayları almak üzere sunduk. Bu proje tamamlandığında içinde yer aldığımız coğrafyanın en büyük ve kapsamlı kanser merkezini kurmuş olacağız” diye konuştu.
 
AĞRI MERKEZİ DE DEVREYE GİRDİ
Dr. Yıldırım, Anestezi Uzmanı Dr. Ali Han Pirim’in sorumluluğunda Ağrı Merkezi’ni devreye soktuklarını, haftanın iki gününde de Kent Alsancak Tıp Merkezi’nde hizmet vereceklerini belirtti. Yıldırım, aort cerrahisinde de iddialı olduklarını kaydetti.  Merkezlerin yüzde 99’unun by pass ve kapak ameliyatları yaptığına dikkat çekti; “Bu kardiyovasküler cerrahi (KVC) diye bilinen alan. Oysa vasküler dediğimizde işin içine koronerlerin yanında büyük damarlar giriyor. 5 santim çapındaki aortta anevrizma, yırtılma, kanama gibi problemler hastanın yaşamını tehdit eder. Bunların kapatılması, tamir edilmesi, greft konulması tıbbın en büyük ameliyatları olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Suat Buket bu ameliyatları Türkiye’de başarıyla gerçekleştiren sayılı cerrahlardan. Dolayısıyle KVC de önemli hizmet alanlarımızın içinde. Girişimsel radyoloji, tıbbın en sofistike alanlarından biri. Acil ve hayat kurtaran müdahalelerin gerçekleştiği girişimsel radyoloji hizmetlerini alanın önemli isimlerinden Prof. Dr. Yiğit Göktay ile veriyoruz” dedi.
 
YAKIN GELECEKTE AKCİĞER NAKLİNE BAŞLAYACAĞIZ
Dr. Yıldırım, Doç. Dr. Kutsal Turhan’ın Kent ailesine katılmasıyla da akciğer kanserleri başta olmak üzere tüm göğüs cerrahisi operasyonlarını gerçekleştirdiklerini vurguladı. Yakın bir gelecekte akciğer nakli operasyonlarının da Kent’te  yapılmaya başlanacağını kaydeden Dr. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:  “EBUS cihazına sahip bölgenin tek özel hastanesiyiz. Bu teknoloji akciğer kanserleri tanısında en son ve kesin tanı koyduran yeniliktir. Hastalarımızın hizmetine bu cihazı sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayati değil ama sosyal sorun olan koltukaltı, el terlemelerinin tedavisini de nokta atışla yani ameliyatla değil koltukaltından iki delikten girilerek sinir blokajıyla gerçekleştiriliyor.. Bu hastaların yaşam kalitesini artırıyor. Son yıllarda ortaya çıkan bu uygulamayı da hastalarımıza sunuyoruz.”
 
TÜP BEBEKTE, MİNİ TÜP BEBEK AYRICALIĞIMIZ
Dr. Yıldırım, Uzm. Dr. İsrael Aruh başkanlığındaki Tüp Bebek Merkezi’nde elde edilen başarılı sonuçların, çeşitli nedenlerle evlat sahibi olamayan çiftlere umut verdiğini söyledi. Mini Tüp Bebek Programıyla bu umutların daha da artırıldığını, uzman eğitimli ekibin yanı sıra merkezin fiziki donanımının başarılı sonuçların elde edilmesinde önemli rol oynadığını belirten Yıldırım, başvuruların iki katına çıktığını ifade etti.
 
HAZİRAN’DA YENİ HABERLERİMİZ OLABİLİR
Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Yıldırım, toplantının sonunda yatırım hedeflerini de anlattı. Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizdeki  toplam kuvöz sayımızı 17’ye çıkarıyoruz. Alt yapısı ve teknolojik kapasitesi itibarıyla İzmir ve Ege Bölgesi’nin en önemli yoğun bakım ünitesi olacak.
Kent Hastanesi denildiği zaman akla sonucu ölüm olabilecek kadar ciddi hastalıkların ve hastaların tedavi edildiği bir hastane gelmeli, bunun için çalışıyoruz. Doğum gibi çok güzel olayları da yaşıyoruz ama Çiğli Kent Hastanesi, Grubun amiral gemisi rolünü üstlenmeye başladı. Hastanemizin bulunduğu bu merkezden başka yerlerde hastane satın almalarla büyüme planlarımız vardı, bu hala devam ediyor. Umuyorum bu yılın ilk yarısında bu konuda açıklama ve kararlarımız olacak. Çok ciddi temaslar yürüttüğümüz 3-4 değişik grup var. Türkiye genelinde kesinleşme ihtimali çok yüksek, Haziran’a kadar da anons edecek seviyeye getireceğimizi umuyorum.”
Dr. Ruşen Dr. Yıldırım, Kent Hastanesi olarak bir üniversite hastanesiyle afiliasyon projelerinin, planlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv