Kent Mekan Süreç Sergisi İş Sanat ta

  • 0
  • 2.453
Yazı Boyutu:


Birçoksanat dalında izi bulunan, sayısız sanat eserine konu olan İzmir'in resme olanetkisi, İş Sanat İzmir Galerisi'nde gerçekleştirilen "Kent-Mekan-Süreç:İzmir'de Biçimlenen Resim Sanatına Dönemsel Bir Bakış" başlıklı sergi ileortaya konuldu.  

Türkiyeİş Bankası Koleksiyonu, İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve GalerisiKoleksiyonu ile Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Selçuk Yaşar Resim MüzesiKoleksiyonu’ndan derlenen 55 eserin yer aldığı sergi, öğretim üyesi ve sanatyazarı Prof. Mümtaz Sağlam'ın küratörlüğünde gerçekleşti.  İzmir kentinin karakteristik, unsurları ileşekillenen resim sanatını ve görsel birikimi gözler önüne sermeyi amaçlayansergi ile ilgili bir de katalog hazırlandı.

Sergiile ilgili bilgi veren Küratör Prof. Mümtaz Sağlam, Atatürk’ün ölmeden önce büyük devlet kuruluşlarının sanatyapıtı alarak sanatı ve sanatçıyı desteklemesini vasiyet ettiğini belirterek,Türkiye İş Bankası‘nın da o yıldan günümüze sanata sürekli olarakdesteklediğini söyledi. Mümtaz Sağlam, “İzmir’i anlatan sergide, burada yaşayanya da bir şekilde teğet geçen sanatçıların koleksiyon içinde bulunanyapıtlarından bir seçki bulunuyor. İzmir’de görsel belleğin nasılşekilllendiği, resmin nasıl biçimlendiği konusunda bir açılım geliştirmeyeçalıştık. İzmir’de sanat potansiyeli çok yüksek. Genç arkadaşlarımızı klasikdönem sanatçıları ile tanıştırıyoruz. Bu anlamda tarihi bir sergidir” dedi.

Nazmi Çekli, Naci Kalmukoğlu, İbrahim Safi, Celal Uzel, Abidin Elderoğlu, KadriAtamal, Nurettin Ergüven, Vedat Mavitan, Fahir Aksoy, Fatma Eye, Turgut Pura,Şeref Bigalı, Cavit Atmaca, Güven Zeyrek, Kadir Ata, Fevzi Saydam, Bekir SamiÇimen, Fahri Sümer, Bilal Erdoğan, Adem Genç, Halil Akdeniz, Nadide Akdeniz,Umur Türker, Gören Bulut, Cuma Ocaklı'nın eserlerinin yer aldığı bu özel seçki,16 Nisan-7 Haziran 2014 tarihleri arasında İş Sanat İzmir Galerisi'nde ziyaretedilebilir.
 
Beyhan, Işıl Gerek
TorosMutlu, Zeynep Akçay, Çisem Oğuzhan
GüneşTopalöz, Ayşegül Doğşen
 
SedaGüler, Nisan Güven, Nergiz Dukan, Burcu Güzeldiyar
Faize Bostan
FadenSuzan Kudsioğlu
SemraAy Çırpan

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv