Kent Müzesine bir an önce kavuşmak istiyorlar.

  • 0
  • 633
Kent Müzesine bir an önce kavuşmak istiyorlar.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Karşıyaka Sözcüsü: Tarihi İstasyon Binası Kent Müzesi Olmalıdır!”
Tarihi İstasyon Binası Kent Müzesi Olmalıdır!” sözcüsü Tufan atakişi,  Tarihi İstasyon Binasının Kent Müzesi Olması gerektiğini söyledi.
 
Tufan atakişi'nin basın açıklaması şöyle:
 
Bu gün 23 Şubat 2015. Karşıyaka Tren İstasyonu ve Müştemilatı’na ait restorasyon ve çevre düzenlemesine  20 Şubat 2014 tarihinde başlandı.
270 günde bitirileceği taahhüt edilen ancak 368 gündür devam çalışmanın BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜ. Üstelik restorasyonun yarım yamalak durumu da ortada.

İHA Haber Ajansı muhabirine bir röportajında “Tarihi Karşıyaka İstasyonu Kent Müzesi olabilir”  diyen  dönemin DDY 3.Bölge Müdürü Selim Koçbay da şu an görevde değil.
 
Taahhüt takvimine uymayan ve kaplumbağa hızıyla devam eden bir restorasyon çalışması, hala restoran-kafe planları doğrultusunda olan ve değiştirilmeyen bir proje, Karşıyakalının; “Karşıyaka Tarihi İstasyon Binası Kent Müzesi Olsun!” isteklerine duyarsız kalan İzmir Milletvekili eski bakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri. Karşıyakalılar; İzban hattı inşaatı başladığından bu yana belgeleyerek sürdürdüğü çalışmaları ve “Tarihi Karşıyaka İstasyonu Kent Müzesi Olmalıdır!” mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha tekrarlar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv