Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, ilçe basını ile yaptığı toplantıda önemli mesajlar verdi. Belediye binasının güçlendirme yapılarak yerinde dönüşeceğini belirten Balkan, kenti dinamikleri ile birlikte planlayacaklarını söyledi

  • 0
  • 184
Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Belediye binasında gerçekleşen toplantıda Başkan Balkan, belediyenin projeleri ve yapılacak işler hakkında bilgiler verdi. Balkan toplantıda başlıklar halinde kendisine iletilen sorularla birlikte ulaşım, kentsel dönüşüm, yayalaştırma projeleri, belediye hizmet binasının son durumu, otoparklar ve plajlar konusunda açıklama yaptı.

İZTAŞIT SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ
Toplantıda ilk olarak önümüzdeki sene kesin hesaptan sonra yine belediyenin mali durumunu gösteren tabloyu belediye binasına asacağını sözlerine ekleyerek konuşan Balkan, “Kentle ilgili geleceğe yönelik planlama yapıyoruz. Ulaşımdan altyapıya kadar belirlediğimiz konularda çalışmalarımız olacak. ESHOT otobüsleri konusunda mutlaka bizim İZTAŞIT sistemine geçmemiz gerekiyor. İlçe otogarı da Gülbahçe’ye taşınıyor. Şu andaki Urla Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinin olduğu yere de bir aktarma istasyonu yapılacak. Her şey belli bir sisteme girecek. Şantiyeyi bu yaz taşıyacağız onun yerini hazırlıyoruz. Garajla ilgili girişimleri de Büyükşehir nezdinde önümüzdeki günlerde yapacağız. Garajın olduğu yere de 100. Yıl Kültür Merkezi yapmayı planlıyoruz. Sanayi komple olduğu yerden başka bir yere üniversitenin yanına taşınacak. Sanayinin olduğu bölge üniversite ile planlanacak. Üniversite ile yapmak istememizin sebebi şu; buradaki 60 dönümlük alanı öğrenci yurtları ve sosyal merkez şeklinde planlamaya çalışıyoruz.İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 otobüs verecek.Bu otobüsler gece belli saate kadar rink yaparak,İYTE öğrencilerini şehir merkezine ücretsiz taşıyaca”ifadelerini kullandı.

SÜRELİ ÜCRETSİZ OTOPARK SİSTEMİNE GEÇİYORUZ
Kent içindeki otoparklarla da ilgili olarak belediyenin arkasındaki otoparkı süreli ücretsiz meydanın altındaki otoparkı da süreli ücretsiz yapacaklarını ifade eden Balkan, “İlk 30 dakika ücretsiz olacak. Yol kenarlarındaki parklar ilgili UKOME yazısını da yazdık. Yayalaştırma ile ilgili ilçe emniyet müdürlüğü ile 21 noktada ters yön uygulaması yapıyoruz. Uğur Mumcu Kavşağından da sürekli İzmir’e dönüş vereceğiz. Hastane kavşağında da battı-çıktı yapılana kadar tek şerit İzmir yönüne verilecek” dedi.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLADIK
Kampanya sürecinde vatandaşların gündelik hayatta yaşadığı sorunları çözüme ulaştırmak adına hazırladıkları projeleri hayata geçirmeye başladıklarının belirten Selçuk Balkan “Vatandaşlarımızın gündelik hayatta yaşadığı sorunları çözüme ulaştırmak adına hazırladığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Yazın artan nüfus, Çeşmealtı ve İskele bölgesinde yoğun trafik sıkışıklığına sebep oluyor. Çeşmealtı ve Urla Devlet Hastanesi arasında bulunan 4 kilometrelik yolu kullanıma açmak üzereyiz. Ayrıca yine seçim sürecinde dile getirdiğimiz 15 Plajımızı da yaz sezonuna hazırlamak için gerekli çalışmalara başladık” dedi.

ARAÇ KİRALAMAYI SONLANDIRACAĞIZ
Balkan, belediyede araç kiralama işini de durduracaklarının altını çizerek, “Şu anda kullanılan kiralık araçların yaptığı işi biz 15-16 araçla çözebiliyoruz. Elimizde modernize ettiğimiz araçlar var onları da kullanacağız. Araç kiralamalarından senelik ödediğimiz 33 milyon liralık parayı taksitli olarak Devlet Malzeme Ofisinden 15-16 araç alabiliyoruz” diye konuştu.

BİRLİKTE PLANLAYACAĞIZ
Kent merkezinde üniversite ile planlama yapacaklarını da sözlerine ekleyen Balkan, “Esnafın yola taşmaları var. Esnafın yürüyüş yoluna müdahale etmemesi gerekiyor. Yapacağımız projede hem aydınlatma lambaları, hem çöp kutuları hem de gölgelik olacak. Bunu yapmak zorundayız ama bunu da kuruldan geçirmek zorundayız. Kentin dinamikleri ile bir araya geleceğiz. Onlarla birlikte karar alacağız. Sonuçta Kullanım Yönetmeliğini yaparken tek başıma yapmayacağım. Yine Sanat Sokağında bulunan Sağlık Ocağı elzem bir konu. Eczanelere de ulaşım sıkıntı. Bunların hepsinin çözülmesi gerekiyor. Ayrıca sanayinin yanındaki caminin olduğu bölgede taziye evi yapılması noktasında vatandaşlardan gelen talepler var. Hepsini düzenleyeceğiz. İskele pazar yerini de kaldırmamız lazım. Onun yerine Kalabak, Atatürk ve İskele mahallesine aynı anda hizmet edecek kapalı modern bir pazar yeri yapmayı düşünüyoruz. Mevcut pazaryeri de otopark olarak planlayacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BİNASINI GÜÇLENDİRECEĞİZ
2020 yılında yaşanan depremden dolayı sadece belediye binası ile ilgili yıkım kararının olmadığına da dikkat çeken Balkan, “Bütün devlet kurumlarına o depremden sonra karot testi yapıldı. Urla’da postane, kaymakamlık, vergi dairesi dahil olmak üzere sağlam bina yok. Sadece adliye binası sağlam çıkmış. Urla’daki bütün kamu binalarını güçlendirmek lazım. Yapılan incelemelerde karot testinde eksik bilgilerin olduğunu tespit ettiğimizi belirtmiştik. Ayrıca belediye binasını yerinden kaldırmak yanındaki tarihi binaya da zarar veriyor. Bu sebepten dolayı burayı korumak için yerinde dönüştüreceğiz. Aynı zamanda yıkıp yeniden yapmak 130 milyon TL’ye mal oluyor bizim böyle bir bütçemiz yok ancak güçlendirdiğimiz zaman 5-6 milyon TL’ye halledebiliyoruz” dedi. Plajlarda hizmet altyapısı oluşturma çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekleyen Balkan, “Plajlara soyunma kabinleri, duş gibi hizmetlerde götüreceğiz. Ayrıca karavan park gibi düşüncemiz de var. Urla’daki sahilleri mümkün olduğunca halkın hizmetine açacağız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ne başvurular başladı

Köyde Şenlik Var

Söz Verdik, 15-0 Yaptık

Kent Konseyleri Bornova’da buluştu

Lozan bir zaferin anıtıdır

İzmir’de karavan parkı sayısı artıyor