Kentimiz İzmir Derneği'nden Kültürel Miras Eğitimleri

Kültürel Miras Alanında Farkındalığı Artırmak üzere Düzenlenen Eğitimler Sayesinde Yüzlerce Kişiye Ulaşıldı

  • 0
  • 351
Kentimiz İzmir Derneği'nden Kültürel Miras Eğitimleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kentimiz İzmir Derneği’nin Avrupa Birliği mali desteğiyle yürüttüğü ‘Kültürel Mirasın Korunmasında Daha Güçlü Bir Sivil Toplum’ projesi, üç ay boyunca devam eden ‘Kültürel Miras’ ve ‘Sivil Toplum Kuruluşları için Kapasite Geliştirme’ alanında düzenlediği eğitim programını tamamladı.

T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Sivil Toplum Destek Programının üçüncü dönemi kapsamında destek alan projenin düzenlediği eğitimler sayesinde kültür ve kültürel miras alanında faaliyet gösteren organizasyon ve bireylerin kapasitelerinin artırılması hedeflendi. Program boyunca toplam 527 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, miras profesyoneli, akademisyen ve üniversite öğrencisine ulaşıldı.

Çevrim İçi Eğitimler Sayesinde Türkiye'nin Farklı İllerinden Birçok Kişi Eğitim Programından Faydalandı
Eğitimler, ‘Kültürel Miras’ ve ‘Sivil Toplum Kuruluşları için Kapasite Geliştirme’ ana başlıklarında düzenlendi. Kültürel mirası korumaya yönelik bilgi, deneyim ve farkındalığın artırılmasına yönelik ‘Kültürel Miras’ ana başlığındaki eğitimler toplam üç modülde ve 14 farklı alt başlıkta hayata geçirilirdi. Başlıkların arasında iklim değişikliğinin kültürel miras üzerindeki etkisi ile kültür varlıklarının afet riskleri karşısında korunması gibi konular yer aldı. Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını daha etkin yürütmelerine katkı sağlayan 10 farklı alt başlık da eş zamanlı olarak ‘Sivil Toplum Kuruluşları için Kapasite Geliştirme’ ana başlığında tamamlandı. Kaynak geliştirme, gönüllüler ile iş birliği ve proje döngüsü yönetimi gibi konular eğitim programının içeriğini oluşturdu.

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından akademisyenlerin ve uzun yıllardır bu alanda çalışmalarını yürüten uzmanların verdiği eğitimlerin 15 günü fiziksel, 12 günü ise çevrim içi ortamlarda gerçekleştirildi. Çevrim içi düzenlenen eğitimler sayesinde ülkenin farklı illerinden birçok kişi de toplamda 120 saat süren eğitim programlarının birer faydalanıcısı oldu.

Eğitime katılan katılımcılardan gelen bazı yorumlar ise şu şekilde oldu:

  • "Mesleki birikim ve donanım anlamında alanındaki uzman kişilerden böyle kapsamlı bir eğitim almak  kişisel gelişimim açısından çok önemliydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
  • "Kentimiz İzmir Derneği'nin desteği ile ilk kez eğitime katılma şansı buldum. Eğitim genel çerçevesi ile detayları ile oldukça bilgilendirici ve her meslek grubuna hitap eder düzeydeydi. Tüm ekip sayesinde, bugun yeni şeyler öğrenme şansım oldu. Her şey için teşekkürler."
  • "Kentimiz İzmir Derneği ekibine ve proje kapsamında gerçekleştirmiş olduğunuz etkinlikler için teşekkür ederiz. Kültür mirasının yönetimi geniş kapsamlı bir konu. Alt başlıklar çoğaltılarak modüllerin devamını dilerim."
  • "Başlangıçtan sonuna kadar gerek verilen bilgiler gerek konuların sıralaması ve verilen örnekler konunun önemini daha iyi kavramamızı ve ileriye yönelik neler yapılabileceğini bize gösterdi. Gelecek eğitimler için şimdiden çok heyecanlıyım. Bizi bu ortamda değerli hocamızla bir araya getirdiğiniz için çok teşekkürler."

Eğitimlerle ilgili hazırlanan filmi aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv