Kentimiz İzmir'in AB Projeleri Başlıyor

İzmir’in kent değerlerini korumak ve yaşatmak üzere 2012 yılında kurulan Kentimiz İzmir Derneği, bu yıl büyük bir başarıya imza attı. Dernek tarafından hazırlanmış olan iki Avrupa Birliği projesi de kabul edildi.

  • 0
  • 609
Kentimiz İzmir'in AB Projeleri Başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in kent değerlerini korumak ve yaşatmak üzere 2012 yılında kurulan Kentimiz İzmir Derneği, bu yıl büyük bir başarıya imza attı. Dernek tarafından hazırlanmış olan iki Avrupa Birliği projesi de kabul edildi. Ayrıca derneğin ortak olarak yer aldığı 2 Avrupa Birliği projesi daha bulunuyor. 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle resmi olarak başlayan projeler İzmir’e büyük katkı sağlayacak.

Kültürel miras anlamında önemli bir zenginliğe sahip olan İzmir kenti, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bugün halen birçok noktada izlerine rastladığımız bu değerler İzmir’in en kıymetli hazinelerindendir. Bu değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışan Kentimiz İzmir Derneği, Avrupa Birliği’ne sunduğu projelerin kabul edilmesiyle çalışmalarını daha üst düzey noktalara taşımayı hedefliyor.

 

Sözleşme makamının T.C. Merkezi Finans ve İhale Birimi olduğu ve Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından koordine edilecek olan “Kültürel Miras İçin Güçlü Bir Sivil Toplum Projesi” üçüncü defa çağrıya çıkan Sivil Toplum Sektörü Destek Programı III (CSSP-3) kapsamında desteklendi. Bu kapsamda projelerin verimli bir şekilde uygulanması ve teknik detayları aktarmak üzere Ankara’da 5-7 Nisan 2021 tarihlerinde fiziki bir eğitim gerçekleştirildi. 15 ay boyunca sürecek olan projeler için yoğun bir çalışma dönemine girecek olan Kentimiz İzmir Derneği’nden eğitime 2 kişi katıldı. Toplamda 34 projenin desteklendiği Sivil Toplum Sektörü Destek Programı’ndan bu dönem İzmir’de 4 kurum daha destek aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv