KEY Museum açıldı

  • 0
  • 7.345
KEY Museum açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özgörkey Şirketler Grubu, ulusal ve uluslararası boyutta klasik otomobil tutkunlarını ağırlayacağı KEY Museum’u törenle açtı. Müzede 1886 - 2011 yıllarını kapsayan dönemde üretilmiş 130 otomobil, 40 motorsiklet, 3000 maket otomobil ve 2 bin 550 model otomobil amblemi sergileniyor. Özgörkey’in Torbalı’daki fabrikasında düzenlenen açılış törenine İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey ile sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

BATMOBİL DE SERGİLENİYOR
Açılışta konuşan Müze’nin yaratıcıları Murat ve Selim Özgörkey  kardeşler, hiç bir açılışta bu denli heyecan duymadıklarını vurguladı. Batman’in otomobili olan Batmobil’in en sevdikleri oyuncak olduğunu söyleyen Özgörkey kardeşler, “Bu müzenin oluşumunun ilk temelleri o günlerde atıldı. Ama şimdi o Batmobil’in büyüğünü burada sergiliyoruz. Tam 12 yıldır bu müze için çalışıyoruz. Ama araçlarımızın hepsi yüzyıllık yaşlarına rağmen çalışır ve gider durumda” dedi.

TURİSTİK DESTİNASYON 
Küçükken otomobil biriktirdiklerini vurgulayan kardeşler, “Annem ise evde yer kalmadığı için onları ortadan kaldırırdı. Bir kaç otomobil alarak başladığımız bu heyecan bugün 130 otomobil ve 40 motorsikletli bir müzeye dönüştü” diye konuştu
Hem ülkemize hem kente uluslararası bir müze kazandırmak istediklerinin altını çizen Özgörkey İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey, “Diğer işlerimizde olduğumuz gibi yine bu bölgede eşsiz bir işe giriştik. Bu müzenin de bölgemizi turistik bir destinasyon haline getireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

"YILLARIN EMEK VE GAYRETİ"
Özgörkey Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey müzede yıllarca emek ve gayret verilmiş bir işin sergilendiğini aktardı. Böyle bir müze açtıkları için çocuklarıyla gurur duyduğunun altını çizen Özgörkey, “Bu akşam çok mutlu ve güzel bir olayın başlangıcını yapıyoruz. Ümit ederim siz de içerideki koleksiyonu beğenir ve taktir edersiniz” diye konuştu.
Müzenin uzun bir yolculuğun ve uğraşın sonucu ortaya çıktığının altını çizen Özgörkey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bu çalışmaları yaptığı ve bana mutlu bir gün yaşattığı için çocuklarıma teşekkür ediyorum. Bu müze İzmir’e, Torbalı'ya hatta Türkiye'ye çok büyük katkılarda bulunacaktır. Kültüre, görgüye ve turizme çok hizmet vereceğini düşünüyorum.”
 
"MİHENK TAŞI OLACAK"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Özgörkey Grubuna, böyle bir müzeyi kente kazandırdıkları için tüm İzmir halkı adına teşekkür etti. İzmir’in kalkınmasında Müze’nin mihenk taşı olacağının belirten Kocaoğlu, “Buradan başlayarak koleksiyonerlerimize ve işadamlarımıza burası örnek olacaktır. İzmir’in gelişmesi ve kalkınması sürecinde çok önemli bir adımdır. Kolleksiyonunuzun artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

"EVLENECEKLERE HİZMET VEREBİLİR"
Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç da yerli ve yabancıların uğrak noktasına haline geleceğine inandığı müzenin kent ekonomisine ve bilinirliliğine de büyük katkı sağlayacağını açıkladı. Müzenin ziyaret haricinde de değerlendirilmesi gerektiğinin vurgulayan Koç, “Özellikle düğün fotoğrafları için böylesi eşsiz yerleri arayan çiftlere hizmet verilebilir” dedi.
 
Konuşmaların ardından Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Özgörkey ailesi kurdeleyi birlikte kesti
 
1886 yılında üretilen ilk otomobilden 1885 model ilk motorsiklete kadar toplam 170 parçanın sergilendiği müze toplam 7 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 1880’li yıllardan başlayıp, 2011 yılına dek uzanan koleksiyonda BMW, MINI, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markaların ilk otomobilleri yer alıyor. Müzede ayrıca 2’nci dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen kaput amblemlerini de görmek mümkün. Yine müzede 2550 adet model otomobil, 50’li yıllara ait benzin istasyonu, 1990’lü yıllardan 1960’lara kadar olan süreçteki benzin pompaları ve otomobil temalı eşarplar sergileniyor. Müzede yer alan araçların değeri ise açıklanmadı. Pazartesi ve Salı günleri hariç haftanın 5 günü saat 10:00 – 17:00 arasında açık olan müzeye giriş 20 TL olacak.  
Murat Özgörkey, Rahmi Koç, Selim, Erdoğan, Batu, Kaan, Arya Özgörkey
Gökhan Çarmıklı- Siren Ertan- Kenan Doğulu
Yiğit, Banu Tatış, Işılay Saygın, Ömer Kaplan, Salim Çiftçi
Şebnem Yahşi, Gamze Ünsal, Korcan Karar, Gözde Yener
Aykut Güsar, Ayşe- Süha Tarman, Serkan Akbulut
Ezgi- İbrahim Görücüoğlu, Mesut Sancak, Tarkan Önal
Luigi –Mafhilde Iannuzzi, Yiri – Theodore N. Tsakiris, Haluk – Nilgün Özsaruhan
Güven- Şayan Canik, Özcan- Ece Tokuş
Tolga- Aslı Önder, Aslı Sakıpağa Erden, Elif Kaptan, Bernard Arkas
Mehmet İşler, Mehmet Ali Susam, Teoman Şensoy
  Işılay Saygın, Tamer Bozoklar, Ali- Aslı Sokol, Korkut Kut
Kaan, Sevda- Can Ortabaş
Sinem Güven
Esra- Eşref Biryıldız
Murat, Selim Özgörkey
Ali Deveci
Eli – Tina Alharal
Emine Çizgenakat, Ömür, Şadilal, Altan Manisalı
Metin Akşakar
Meziyet – Flovia de Andrea
Berna Noyaner, Berna- Ahmet Yeşilyurt, Harika Yalçınkaya
 
Gülgün Ünal, Emel Özkardeş, Deniz Çolakoğlu, Faika Kestelli, Fatoş Temizocak, Selma Aysu

Mehmet İşler, Mustafa İduğ, Ömer Kaplan, Fatih Çakmakoğlu, Aziz Kocaoğlu, Kemal Baysak, Mustafa Güçlü, Sabri Ünlütürk
Gözde Kaydırak, Gökçe Kesikçiler Buğday
Emel-Rıfat Serdaroğlu
Ceylan- Can Kendir
Cem Sağel, Bülent Akgerman
Büşra- Uygar Mesudiyeli
Volkan- Ebru Işık
Ferit- Sitare Kora
Başar Karcıoğlu, Mustafa Güçlü
Aylin- Ahmet Saryal
Altan-Yıldız Ünsal
Hilal Kosif- Javier Piles
Sanem - Ralf Tezman
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv