Kido; su,ateş ve duman’ı mermere taşıdı

  • 0
  • 884
Yazı Boyutu:

 Ege  Üniversitesi Uluslararası 5. Egeart SanatGünleri kapsamında gerçekleşen “Yabancı Sanatçıların Sunumu”  adlı panelin üçüncüsü Atatürk KültürMerkezi’nde yapıldı.

“SUYUN VE ATEŞİN ŞEKLİNİALGILAYAMAYIZ”     
  Doğave toplum arasındaki ilişkiye eserlerine yer verdiğini belirten Japonheykeltıraş Ryusuke Kido “ Mermeri yontarken genellikle su ateş ve dumanşekilleri yaparım. Bugünlerde internetten pek çok bilgi elde edebiliriz ve yeniteknolojileri kullanabiliriz. Ama hala suyun ve ateşin şeklini algılayamayız.Bundan dolayı doğanın bu şekillerini heykelde yakalamak istiyorum. Eserlerimsadece taş ve tahtadan değil başka çalışmalar da yapıyorum. Son iki yıldırdünyanın çeşitli yerlerinde uzmanlık programlarına katıldım ve sergilerde yeralmak için çeşitli ülkeleri ziyaret ettim. Bu deneyim benim bakış açımıgenişletti ve ben eserlerimle doğa ve toplum için neler yapabileceğim konusundadaha çok düşünmeye başladım.” dedi.
Kidoayrıca Türkiye’yi çok etkileyici bulduğunu ve Türkiye’ye ikinci gelişi olduğuiçin mutluluk duyduğunu belirtti.   

ÇİZİMDE SAKLI OLAN DUYGULAR          
Hollandalı çizim sanatçısı Sarah Van Der Pols çalışmalarına Japoncaduygu anlamına gelen “Amae” ismini verdiğini belirterek: “Eserlerimde endişe,özlem, güzellik, ruhsal zenginlik gibi duyguları neredeyse evrensel seviyedetemsil ettiğime inanıyorum. Bu bağlamda çalıştığım karakterler genellikleinsanlığın sembolleridir. Dolayısıyla insan figürü içermeyen hiçbir çalışmamyoktur. ” diye konuştu.
İZMİR(Ege Ajans/Tuğba Kalaycı- Tuba Cihangir- Erhan Aygül)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv