Kına Yaprağı cilt hastalıklarını tedavi ediyor

  • 0
  • 970
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi NükleerBilimler Enstitüsü’nde Yüksek  lisansöğrencisi Volkan Tekin “Kına yaprağında Ekstrakte edilen Lawsone bileşiğininradyoişaretlenerek, in vivo ve in vitro yöntemlerle biyoetkinliğininincelenmesi” konulu tez  sunumunu yaptı.

Volkan Tekin, “Kına yaprağı bitkisi  Kuzey Afrika, Hindistan, Pakistan ve Seylan’dayetiştirilir. Güney Anadolu’da da yetiştirilir. Aktarlarda kına yaprağının tozubulunur. Droğun bileşiminde reçineli bileşikler, tanen vardır. Kına yaprağınınen önemli bileşiği naftakinon türevi boyar maddelerdir. Kına yaprağı tıptan çokkozmetikte kullanılması Hindistan, Pakistan ve Afrika da görülmektedir” dedi.

Kına yaprağının radyoaktifleşmesiyle yaralar üzerinde iyileştiricietkisinin tespit edildiğini ifade eden Tekin; “Yapılan araştırmalarda kına yaprağının dişi ve erkek fareler üzerindefarklı iyileştirme bölge ve zamanlar gösterdiği görülmüştür. Dişi farelerderahim, yumurtalık ve meme, erkek farelerde ise mide ve prostat bölgelerindedaha fazla etki sağlamıştır. Kına yaprağı bitkisinin tepkime sonrasında cilt,saç ve tırnaklarda bulunan keratin maddesiyle etkileşime girerek, saç vetırnakların daha sağlıklı olmasını sağladığı, aynı zamanda cilt hastalıklarınıtedavi edici etkisi olduğu belirlenmiştir” diye konuştu.
İZMİR(Ege Ajans/EsmaAktaş- Kahraman Kahraman- Emre Şencan)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv