Kira sempozyumu kaldığı yerden

  • 0
  • 754
Kira sempozyumu kaldığı yerden
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kira Hukuku Sempozyumu’nu 2 ay aradan sonra 2’nci kez düzenliyor. Sekiz üniversiteden bu alanda uzman hukukçular tekrar bir araya gelecek. Bu kez de kiracının komşularına saygı yükümlülükleri, kira sözleşmesinde kefilin sorumlulukları gibi konular ele alınacak.

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, “Kira Hukuku Sempozyumu”nu kaldığı yerden devam ettiriyor. İlki 28 Şubat’ta gerçekleştirilmiş, Yeni Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan, ancak kamuoyunda pek bilinmeyen düzenlemelere dikkat çekilmişti. Gösterilen yoğun ilgi üzerine 9 Mayıs Cumartesi günü 2’ncisi düzenlenecek. Daha öncekinde olduğu gibi yine Ege Bölgesi Sanayi Odası ev sahipliğini üstlenecek.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Halil Akkanat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Faruk Acar, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Alper Gümüş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat Aydoğdu ve Doç. Dr. Serkan Ayan, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat İnceoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Emre Gökyayla, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Oğuz Atalay, Prof. Dr. Muhammet Özekes, Doç. Dr. Hasan Petek ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen katılacak.

Neler konuşulacak?
Kiracının komşularına saygı yükümlülükleri, kira sözleşmesinde kefillik şartları, ürün kirası, ticari işletmenin devrinin kira sözleşmelerine etkisi, kira sözleşmelerinin sona erme koşulları gibi konular 4 oturumda ele alınacak. Kira hukuku alanında kitap yazan ve çalışmaları bulunan 8 üniversiteden öğretim üyeleri, hem kiracıları hem kiraya verenleri hem de hukukçuları yeniden aydınlatacak, soruları yanıtlayacak.
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen, kiracı ve kiraya veren arasındaki sözleşmelerdeki bilinmeyenlere, yeniliklere ve belirsizliklere açıklık getirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Bilinmeyen kalmayacak
Yrd. Doç. Dr. Türkmen, “1 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan birçok düzenleme kamuoyunda yeterince bilinmiyor. Bu yasayla kira sözleşmelerinde, kiracı-kiraya veren ilişkisinde önemli değişikliklere gidildi. İlk sempozyumumuzda bu güncel gelişmelere yönelik birçok konu ele alındı, tarafların bilmesinde yarar olan diğer hususları da 9 Mayıs’ta değerlendireceğiz. Yaklaşık 2 ay aradan sonra kapsamlı bir sempozyum daha gerçekleştirerek kira hukukuna ilişkin toplumu yeniden aydınlatmış olacağız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv